Kars Merkez Belediyesi hangi partide? Kars Merkez Belediye Başkanı kimdir? 2019 Kars Merkez yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Kars Merkez Belediyesi hangi partide Kars Merkez Belediye Başkanı kimdir 2019 Kars Merkez yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2024 17:19

Kars Merkez Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Kars Merkez yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Kars Merkez Belediyesi hangi partide? Kars Merkez Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Kars Merkez Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Kars Merkez Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Kars Merkez yerel seçim sonuçları 2019

KARS MERKEZ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Kars için 42.796 oy kullanıldı. Şu anda Kars Belediyesi Ziya Polat tarafından yönetiliyor.

KARS MERKEZ  BELEDİYE BAŞKANI ZİYA POLAT KİMDİR?

20 Temmuz 1973 tarihinde İzmit’te doğdu. Orta öğretimini Sivas Selçuk Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. İçişleri Bakanlığının açtığı kaymakamlık sınavını kazanarak Erzincan Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Haberin Devamı

Sırasıyla Afyon-Sincanlı, Karabük-Yenice ve Mardin-Savur ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Dokuz ay süreli mesleki ve lisans eğitimini İngiltere’nin Nottingham şehrinde, Nottingham Üniversitesinde tamamladı.

86. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarı ile bitirerek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında ‘Belediye Hizmetlerinin Özelleştirilmesi’ konulu Yüksek Lisans yaptı.

Sivas-Akıncılar, Elazığ-Arıcak, Erzurum-İspir, Aydın-Karacasu, Kayseri-Yahyalı, Bursa-Kestel ve Ankara-Mamak ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu.

10 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2020-2023 yılları arasında Yozgat Valisi olarak görev yapan Vali Ziya Polat, 9 Ağustos tarihli 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kars Valiliğine atandı.

Vali Ziya Polat, evli ve 4 çocuk babasıdır.