Kaban nedir? Mont, palto, kaban arasındaki farklar nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Kaban nedir Mont, palto, kaban arasındaki farklar nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2022 16:03

Mont, palto ve kaban soğuk havalarda sıklıkla tercih edilen dış giyim kıyafetleri arasında yer alıyor. Ancak buna rağmen sık sık karıştırılan bu üç dış giyim kıyafeti, bazı farklılıkları içerebiliyor. Peki, kaban nedir? Mont, palto ve kaban arasındaki fark nedir? İşte sık sık karıştırılan kaban ve palto, mont arasındaki fark…

Haberin Devamı

Birbirlerine çok benzetilen mont, kaban ve palto arasında uzunluk farklı var.  Paltolar genellikle dizin aşağısına kadar uzanırken; kabanlar daha kısadır. 

KABAN NEDİR?

Kaban, palto yerine giyilen, kalçaya kadar örten üst giysisi. Kullanımı ülkelerin soğuk gün sayıları ile paralellik gösterebilmektedir. Sıcak tutması amacıyla veya moda için üst vücuda giyilen bir giysidir. Genellikle uzun kollu, düğmeler vasıtasıyla kapanabilen, fermuarlı çeşitleri bulunmaktadır. Diğer çeşitlerinin özellikleri arasında yaka, omuz askısı bulunabilir.

PALTO NEDİR?

Soğuk havalarda, mevcut giyeceklerin üstüne giyilen kalın kumaştan giysiye palto adı verilir. Paltolar genellikle dizin aşağısına kadar uzanır; soğuğu engellemek için ağır kumaştan veya kürkten yapılır. Dizde veya dizin yukarısında biten türleri de vardır. Bu ikinci türdeki paltoların kumaşları ise daha hafif olur.

Haberin Devamı

MONT NEDİR?

Mont bir ceket türüdür. Modern özelliklerinin çoğunu Amerikan pilot ceketi ve polis ceketinden alıyor. Hem spor giyim hem de gündelik sivil giyim olarak giyilir.

Haberle ilgili daha fazlası: