Instagram için beklenen özellik yolda! Tek tıkla indirilebilecek…

Güncelleme Tarihi:

Instagram için beklenen özellik yolda Tek tıkla indirilebilecek…
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2023 12:21

Popüler sosyal medya ağı Instagram için uzun süredir beklenen bir özellik nihayet kullanıcılarla buluşturuluyor. Video ve fotoğraf paylaşma odaklı bir platform olan Instagram’da son yıllar Reels videoları oldukça sık kullanılmaya başlandı. Yapılan yeni duyuruya göre Instagram Reels videoları artık herhangi bir 3. parti uygulamasına gerek duyulmadan direkt olarak indirilebilecek. Peki, Uygulamasız Instagram Reels videosu nasıl indirilir?

Haberin Devamı

Instagram’ın en yetkili isimlerinden Adam Mosseri, yaptığı açıklama ile uygulamaya gelecek yeni özelliği duyurdu. Son dönemde oldukça popülerleşen ve kullanıcıların keyifle takip ettiği Reels videoları ile ilgili müjdeyi veren Mosseri artık bu videoların kolayca indirilebileceğini ifade etti.

Bazı 3. parti uygulamaları ile indirilebilen Reels videoları önümüzdeki günlerde hiçbir uygulamaya gerek duymadan kolayca indirilebilecek. Daha önce TikTok'ta da kullanılmaya başlanan video indirme özelliği, videoların farklı platformlarda paylaşılmasına olanak sağlıyor.

INSTAGRAM REELS VİDEOLARI NASIL İNDİRİLİR?

Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre Reels videolarını indirme özelliği şu an için yalnızca ABD’deki kullanıcılara açıldı. Uygulama kullanmadan Instagram Reels videosu indirmek için kullanıcıların, paylaşım ikonuna basarak indir seçeneğini tercih etmesi yeterli. Özellik, profili herkese açık olan kişilerin videolarını indirebilmesine olanak sağlayacak.

Haberin Devamı

Instagram için beklenen özellik yolda Tek tıkla indirilebilecek…

Mosseri, gizli hesaplarda bulunan Reels videolarının indirmeye uygun olmadığını ancak herkese açık olarak Reels videosu paylaşılırken kullanıcıların dilerse indirme özelliğini kapatabileceğini ifade etti. Buna göre profili açık olduğu halde indirme özelliğini kapatan kişilerin videoları indirilemeyecek. Mosseri, indirilen Reels videosunda filigran olup olmayacağını belirtmezken, indirilen videonun hesap adıyla birlikte Instagram logosunun gösterilebileceği ifade ediliyor.

Instagram Reels indirme özelliğinin önümüzdeki günlerde tüm dünyada kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor.