Halkbank esnaf kredisi başvuru şartları neler 2022? Kredi limitinde artış... Esnafa 60 ay vadeyle yüzde 7.5’luk faiz formülü…

Güncelleme Tarihi:

Halkbank esnaf kredisi başvuru şartları neler 2022 Kredi limitinde artış... Esnafa 60 ay vadeyle yüzde 7.5’luk faiz formülü…
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 20:53

Halkbank esnaf kredisi başvuru şartları, hafta başında düzenlenen Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası merak konusu oldu. Yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte esnaf Halkbank’tan 60 aya kadar vade ve %7.5’lük faiz ile kredi alabilecek. Bunun yanı sıra kredilerin üst limitleri 350 binden 500 bin TL’ye yükseltildi. Peki Halkbank esnaf kredisi başvuru şartı nedir, kimler yararlanabilecek? İşte Halkbank esnaf kredisinin detayları…

Haberin Devamı

Kabine Toplantısı sonrası açıklanan esnaf kredisi paketinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı esnafa uygun kredi için harekete geçerken Bakan Nureddin Nebati yeni paket ile birlikte limit artırımı ve faiz indirimin gündemde olduğunu vurguladı. Halkbank'ın esnafa vereceği kredinin üst limiti 500 bin liraya kadar ulaşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada esnaf ve zanaatkarların yanında olduklarını vurgulayarak % 7.5 faiz oranıyla 100 milyar liralık kredi kampanyası başlattıklarını duyurmuştu. Peki Halkbank esnaf kredisi başvuru şartları neler? İşte konuyla ilgili yaşanan son gelişmeler…

HALKBANK ESNAF KREDİSİ ŞARTLARI

Esnafın yüzünü güldürecek esnaf kredisi Halkbank aracılığıyla verilecek. Yapılan son açıklamalara göre kredinin üst limiti 500 bin lira olurken faiz oranı ise yüzde 7,5’e düşecek. Başvuru hazırlığında olan adaylar ise Halkbank esnaf kredisi başvuru şartlarını merak ediyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada her dönemde olduğu gibi salgın ve savaş şartlarının çıkardığı zorlu süreçte esnaf ve sanatkarların yanında olmayı sürdüklerinin altını çizerek “ Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz.” dedi.

KREDİ LİMİTLERİNDE ARTIŞ YAPILDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklanan paketin sadece bununla sınırlı olmadığını belirterek “ 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Sadece bununla kalmıyor, kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz.”dedi.

GENÇ GİRİŞİMCİLER UNUTULMADI

Genç girişimciler için sıfır faizli kredi limiti 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltildi. Bununla birlikte Yaş sınırı 30’dan 35’e yükselirken Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz. Tüm bu kolaylıkların esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

“ÜRETENİ DESTEKLEMEK TEMEL HEDEFİMİZ”

Kabine Toplantısında esnafa çıkan kredi müjdesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyetin 100’üncü yılında esnaf ve sanatkarlara toplam 100 milyar lira tutarında kredi kullandıracaklarına dikkat çekerken “ 'Bu memleket için üreteni desteklemek temel hedefimizdir. Bu kapsamda, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 100 milyar lira tutarında kredi kullandıracağız.

Esnafımızın hizmetine sunulacak krediler, 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle ve yüzde 7,5 faiz oranı ile kullandırılacaktır. Kredilerin şahıs üst limitlerini de 500 bin liraya yükseltiyoruz. Buna ek olarak, İş yeri Edindirme ve Taşıt Kredi limitini de 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz.'' dedi.