Google'dan NASA 'DART deneyi' için özel animasyon!

Güncelleme Tarihi:

Googledan NASA DART deneyi için özel animasyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2022 10:56

NASA'nın Çift Asteroid Yönlendirme Testi (DART) görevinin başarılı bir şekilde bir asteroide çarpmasının ardından Google 'NASA DART' aramasına özel hareketli bir animasyon tasarladı. Hareketli animasyon Google kullanıcıları tarafından çok sevildi. Arama motorunda, NASA'nın asteroit Dimorphos'u başka bir asteroidin yörüngesinde dolaşırken, rotasından sapmasını ve hedefi vurmasını anlatıyor.

Haberin Devamı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) DART misyonu kapsamında fırlattığı uzay aracı Dimorphos adlı bir asteroide tam isabetle çarptı. NASA çarpma anının görüntülerini yayınladı.

HAREKETLİ UZAY ARACI GOOGLE'DA 

DART misyonunun başarıyla tamamlanmasının ardından, teknoloji devi Google hareketli animasyonuyla bu başarıyı kutladı. Google'a "NASA DART" veya "NASA DART görevi" yazdığınızda, "Haberler" sekmesine isabet eden ve arama sonuçlarınızı etkisiz hale getiren bir uzay aracı içeren bir animasyonu harekete geçirecektir.

Yaklaşık 7 milyon mil uzakta bulunan asteroitlerin hiçbiri Dünya için herhangi bir tehdit oluşturmuyor. Ancak testin gerçek amacı, gelecekte bir asteroidin Dünya için bir tehlike haline gelmesi durumunda bir asteroidi rotasından çıkarmanın mümkün olup olmadığını görmektir.

Haberin Devamı

NASA mühendisleri, uzay aracının astroide çarpmasının olumlu bir sonuç verip vermediğini anlayabilmelerinin yaklaşık iki ay süreceğini söylüyor.