Engelliler Haftasında engelli memur izni kaç gün? Mevzuattan detaylar

Güncelleme Tarihi:

Engelliler Haftasında engelli memur izni kaç gün Mevzuattan detaylar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2023 10:02

Engelliler haftasında memurlar izinli mi sorusu, pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Her yıl 10-16 Mayıs tarihinde gerçekleşen Engelliler Haftası kapsamında memurların idari izinli sayılıp sayılmadığı her yıl olduğu gibi bu yıl da gündeme geldi. Peki, Engelliler Haftasında engelli memurlar izinli mi? İşte, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engelli memurlar için çıkarılan genelge

Haberin Devamı

Engelliler Haftasında idari izin var mı sorusu, pek çok engelli vatandaşın gündeminde yer alıyor. İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

ENGELLİLER HAFTASINDA İZİN VAR MI? ENGELLİLER HAFTASINDA KAÇ GÜN İZİN VAR?

10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kamuda görev yapan tüm engelliler idari izinli sayılır.(Başbakanlık Genelgesi 2002/58)

Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır. ’’ .(Başbakanlık Genelgesi 2002/58)

Devlet Memurları Kanunu Madde 100:Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.

Haberin Devamı

Görme engelliler, az görenler, gece körlüğü olanlar ve yürüme engelliler kış saati uygulanan, mesai saatleri bitiminin akşam karanlığına denk geldiği sürece mesai başlangıç ve bitiş saatlerinin düzenlenmesini talep edebilirler.