Dumanlı Kuvars Taşının Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır Ve Temizlenir?

Güncelleme Tarihi:

Dumanlı Kuvars Taşının Faydaları Nelerdir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır Ve Temizlenir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 17:27

Dumanlı kuvars taşı güçlü bir iyileştirici güce sahiptir. İyilik ve güzellik vererek negatif enerjinin pozitif enerjiye dönmesini sağlayan taş aynı zamanda radyasyona karşı da vücudu korur. Odak problemini de ortadan kaldıran dumanlı kuvars taşı ile ilgili ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Dumanlı kuvars taşı sinir sistemine, el ve ayak rahatsızlıklarına iyi gelir. Kemoterapi sonrası yan etkileri azaltmak için de kullanılır. Doğal bir taş olduğundan aralıklarla suyun altında ya da toprağa gömerek temizlenmesi ile enerjisi hep aynı kalabilir.

Dumanlı Kuvars Taşının Faydaları Nelerdir?

Yeryüzünde yoğun bir şekilde bulunan silisyum dioksit minerallerinin bir türü olan dumanlı kuvars taşı dik ve üç eksenli kristal bir yapıya sahiptir. Siyah, gri ve kahverengi renkleri bulunmaktadır. İçinde duman hapsolmuş gibi bir renge sahip olduğundan adı dumanlı kuvars taşı olarak kalmıştır. Kristal kuvars ile beraber kullanıldığında pozitif enerji sağlar ve oldukça güzel bir görüntüye sahip olur. Dumanlı kuvars taşının faydaları:

Güçlü bir iyileştiricidir.

Haberin Devamı

El ve ayak rahatsızlıklarına iyi gelir.

Uykuyu düzenler ve kötü rüyaları engeller.

Kramplara karşı da etki sahibidir.

Sinirleri güçlendirir ve sinir sistemine iyi gelir.

İletişim bozukluklarına iyi gelir.

Kullanan kişiye iyilik ve güzellik verir.

Yeni deneyimlere açık olmayı sağlayarak güven duygusu oluşturur.

Radyasyona karşı vücudun korunmasına yardım eder.

Kemoterapi sonrası alınan yan etkileri azaltır.

Tiroid bezini iyileştirir ve korur.

Panik atak hastalığına iyi gelir ve sinirsel gerginliğin yatışmasını sağlar. Kullanan kişiye sakinlik verir ve stresin azalmasını sağlar.

Kişideki odak probleminin önüne geçer.

Negatif enerjinin pozitif enerjiye dönüşmesini sağlar.

Ne İşe Yarar?

Genel olarak güçlü bir iyileştirici olarak bilinen dumanlı kuvars taşı sinirsel gerginlik, stres ve panik atak için etkilidir. İletişim bozukluklarının da iyileşmesini sağlayan taş aynı zamanda kullanan kişinin güven kazanmasını sağlar. Kişinin ana odaklanmasını sağlar ve dış etkenler ile radyasyona karşı da kullanan kişiyi korur. El ve ayak rahatsızlıklarına da iyi gelen doğal taşın iyimserlik ve güzellik verdiği de bilinir. Negatif enerjiyi pozitif enerjiye dönüştürür ve uykuyu düzenleyerek daha sağlıklı bir uyku çekilmesine yarar. Dumanlı kuvars taşının olumlu etkilerinden faydalanmak için orijinal ve gerçek taş olmasına özen göstermek gerekir. Piyasada bulunan çakma taşlar elbette doğal taşlar gibi etki göstermez. Bu nedenle güvenilir ve doğal taş satan yerlerden doğal taşları satın almak daha sağlıklı sonuçlar sağlar.

Haberin Devamı

Nasıl Kullanılır Ve Temizlenir?

Kuvars grubunun bir üyesi olan dumanlı kuvars taşının sertlik derecesi 7'dir. Kuvars grubu taşlar arasında enerjisi en kuvvetli alan gruptur ve belirli aralıklar ile temizlenmesi ve enerjisinin boşaltılması gerekir. Sertlik derecesinin uygun olmasından dolayı akan suyun altında birkaç dakika tutarak ya da 24 saat toprağa gömerek temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Diğer doğal taşlarda da olduğu gibi enerjisini kaybetmemesi ve enerjisinin başkasına geçmemesi için başkasının dokunmamasına mümkün olduğunca özen gösterin. Yalnızca kullanan kişinin taşa temas etmesi faydaları ve etkileri için önemlidir. Doğal taşların bulunan enerjisi yalnızca kullanan kişiye geçmeli ve kullanan kişiye has olmalıdır.

Haberin Devamı

Özellikleri Nelerdir?

Süs ve dekoratif olarak senelerdir kullanılan dumanlı kuvars taşı değerli bir taştır. Gerginliği azalttığı ve korku, panik gibi durumlara iyi geldiği çok eski çağlardan beri bilinir. Oluşumu sırasında doğal radyasyona maruz kaldığı için bileşimindeki iyon dengesi bozulur ve taşın rengi koyulaşır. Maruz kaldığı radyasyon miktarına göre şeffaf, yarı şeffaf ya da opak halde bulunması mümkündür. Avustralya, ABD, Brezilya, Türkiye ve Madagaskar başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde dumanlı kuvars taşı çıkar.

Haberle ilgili daha fazlası: