Demiray Erül kimdir, kaç yaşında neden vefat etti? İşte oyuncu Demiray Erül'ün hayatı, oynadığı diziler ve filmler

Güncelleme Tarihi:

Demiray Erül kimdir, kaç yaşında neden vefat etti İşte oyuncu Demiray Erülün hayatı, oynadığı diziler ve filmler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2022 00:51

Demiray Erül'ün hayatı, ölüm haberinin ardından gündeme geldi. Çiçek Taksi, Böyle mi Olacaktı, Arka Sokaklar, Cennet Mahallesi gibi dizilerde yer alan usta oyuncu, 84 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Sanat yaşamına Şehir Tiyatroları'nda başlayan Erül, dizi ve film oyunculuğunun yanısıra seslendirme sanatçılığı da yapıyordu. Peki, Demiray Erül kimdir, kaç yaşında neden vefat etti? İşte, usta oyuncu Demiray Erül'ün hayatı, oynadığı diziler ve filmler hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Demiray Erül 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Doktorlar, Arka Sokaklar, Cennet Mahallesi, Kurtlar Vadisi ve Çiçek Taksi dizilerinde rol alan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Demiray Erül yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'ndan yapılan açıklamada, vefat haberi duyuruldu. Usta ismin ölüm nedeni hakkında henüz bir açıklama gelmedi. 18 Mayıs 1938'de dünyaya gelen Demiray Erül, sanat yaşamına Şehir Tiyatroları'nda başladı ve uzun süre bu kurumda çeşitli oyunlarda rol aldı.

DEMİRAY ERÜL KİMDİR?

Demiray Erül, İzmir'de 18 Mayıs 1938'de dünyaya geldi. Sanat yaşamına Şehir Tiyatroları'nda başlayan Demiray Erül, uzun süre bu kurumda çeşitli oyunlarda birçok rolde yer aldı.

Dans konusunda yetenekli olan sanatçı, tiyatro dışında kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde oynadı. Erül, aynı zamanda seslendirmenlik de yaptı.

Haberin Devamı

Demiray Erül, "Antonius ile Kleopatra", "Ahududu", "Deli Eder İnsanı Bu Dünya", "Gazete Gazete", "Karaların Memetleri", "Aç Gözlüler", "Lüküs Hayat" oyunlarında rol aldı.

Son olarak "Doktorlar" dizisinde Nihat Altındağ karakterine hayat veren Demiray Erül, "Arka Sokaklar", "Köprü", "Cennet Mahallesi", "Patron Kim", "Tatlı Hayat", "Böyle mi Olacaktı", "Köşe Kapmaca", "Çiçek Taksi", "İz Peşinde", "Milyarder" ve "Tarzan Rıfkı" gibi dizi ve filmlerde oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası: