Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 50 işçi alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Darphane 50 işçi alımı yapılacak!

Güncelleme Tarihi:

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 50 işçi alımı ne zaman, başvuru şartları neler Darphane 50 işçi alımı yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2023 17:26

Darphane 50 işçi alımı başvuruları başladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 50 işçi alımı yapıyor. İlan tarihi itibariyle kategoriye göre 18 ya da 20 yaşını tamamlamış, 30 ya da 40 yaşını doldurmamış olan adaylar başvurularını gerçekleştirebiliyor. Darphane 50 işçi alımı başvuru şartları neler? sorusu da bu sebeple araştırılıyor. İşte Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 50 işçi alımı başvuruları ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 50 işçi alımı başvuruları başladı. Kurumun bünyesinde çalışacak 2 hemşire, 6 matbaa, 7 baskıcı (plastik), 2 hadde işçisi, 1 dökümcü (metal), 1 metal pres makinesi operatörü, 3 makine bakım onarım teknisyeni, 16 temizlik görevlisi, 2 aşçı, 10 güvenlik görevlisi olmak üzere 50 kamu işçisi alınacak. İşte Darphane 50 işçi alımı başvuru şartları ve tarihleri!

DARPHANE 50 İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 50 işçi alımı başvuruları 13 Kasım 2023 itibarıyla başladı. Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesi üzerinden online olarak 13.11.2023 – 17.11.2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Online başvurular dışında şahsen, posta veya e-posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

İLANA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU ŞARTLARI

Herhangi bir ortaöğretim, önlisans, lisans ve lisansüstü mezunu olup 5188 sayılı Kanun gereği silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak (Son başvuru tarihi itibariyle en az 6 (altı) ay geçerlik süresi olan)

Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile ilgili engeli bulunmamak, sağlık durumunu Sağlık Kurulu Raporu (Heyet) ile belgelemek.

Gece ve gündüz, iç ve dış mekanda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak, çalışmayı kabul etmek.