Çiçek Balının Faydaları Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Hakiki, Mum, Püren Ve Limon Çiçek Balının Yararları

Güncelleme Tarihi:

Çiçek Balının Faydaları Faydaları Nelerdir Neye İyi Gelir Hakiki, Mum, Püren Ve Limon Çiçek Balının Yararları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 17:28

Çiçek balı özellikle nezle, grip, halsizlik, bronşit ve faranjit hastalıklarına iyi gelen bir besindir. Boğaz ağrısı ve inatçı öksürüklerde de etkili olan çiçek balının düzenli tüketilmesi bağışıklık sistemini de güçlendirir. Çiçek balının faydaları ve neye iyi geldiği hakkında ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Çiçek balı gelişme çağındaki çocukların ve gençlerin gelişimlerini destekler. Organik ve sağlıklı olması, kilo aldırmadan tatlı ihtiyacını kesmesi sebebiyle kilo kontrolü ve kilo verme yolunda olan kişilerin de tercihidir.

Çiçek Balının Faydaları Nelerdir?

Çiçek balı genelde kahvaltılarda tereyağı ya da kaymak ile tüketilen bir baldır. Çocukların gelişimlerini olumlu etkileyen çiçek balı tam bir enerji deposudur. Çiçek balının faydaları:

Hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir. Kış aylarında ılık süt ya da su ile tüketilmesi vücudun direncini artırır.

Düzenli olarak bal tüketmek ağrıyı dindirir ve boğazın yumuşamasına yardımcı olur.

Organik bir bal olan çiçek balı kandaki şeker oranını yükseltmez. Bu sayede hem tatlı ihtiyacını karşılar hem de bu esnada kilo yapmaz.

Haberin Devamı

Grip, nezle ya da sinüzit gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağlayan doğal bir antibiyotiktir.

Sabahları çiçek balının yenmesi enerji verir.

B12 bakımından yüksek olması sayesinde kas ve eklem ağrılarına iyi gelir.

Demir ve kalsiyum içerdiği için özellikle yetişme çağındaki çocuk ve gençlerin kemik sağlığını olumlu etkiler.

Düzenli olarak tüketilmesi vücudun zararlı hücrelerden korunmasını sağlar ve kansere sebep olan sağlık sorunlarını engeller.

Cilt sağlığını koruyan bir besindir ve ciltte oluşan deformeleri engeller.

Neye İyi Gelir?

Çiçek balı doğal ve organik bir tatlı olması sebebiyle düzenli olarak tüketildiğinde sağlık dostudur. Kilo yapmamasına karşın tatlı ihtiyacını da kestiği için diyetler için de oldukça uygundur. Çiçek balı grip, halsizlik, üst solunum yolu enfeksiyonu ve kronik yorgunluklara iyi gelir. İçerdiği magnezyum ve niasisin ile büyüme çağındaki çocukların da sağlıklı bir gelişim göstermesini sağlar. Kemik gelişimini de destekleyen çiçek balı akut faranjit, damar tıkanıklığı ve bronşite de iyi gelir. İnatçı öksürüklerin geçmesini sağlayan çiçek balı iştah açar ve kanser riskini de azaltır. Balın hakiki olması tüm etkilerinden yararlanmak için önemlidir. Daha uzun süre kullanmak için ise serin ve güneş almayan bir yerde saklamak gerekir

Haberin Devamı

Hakiki, Mum, Püren ve Limon Çiçek Balının Yararları

Hakiki çiçek balı boğaz ağrısı için en etkili besinlerden biridir. Hakiki balların öksürük ve ağrı için de etkili olduğu bilinir. Özellikle kış aylarında her sabah bir tatlı kaşığı hakiki çiçek balı yiyerek kışı daha sağlıklı geçirebilirsiniz.

Mum çiçeği güzel koktuğu için ortamdaki havayı değiştirir ve ferah bir ortam olmasını sağlar. Havayı temizleyen mum çiçeğinin balı da oldukça faydalıdır. Süzülerek alınmış bir bal olmasından dolayı akışkan bir baldır ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Püren çiçek balının karaciğer yağlanmasını önleyici bir etkisi mevcuttur. Yüksek enerji veren püren çiçek balı aynı zamanda antioksidan etkisine sahiptir. İdrar yolu rahatsızlıklarına iyi gelir ve bağışıklık sisteminin de güçlenmesine yardımcı olur. Eğer tüm gün enerjiye ihtiyacınız varsa sabah kalktığınızda püren çiçek balı tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Limon çiçek balı içerdiği C vitamini sayesinde özellikle kış ve soğuk aylarda tüketilen bir besin kaynağıdır. Kış aylarında üşümemek ve daha enerjik olmak için sabahları tüketilmesi önerilir. Balın organik olması faydalarını görmek için önemlidir. Günümüzde bazı balların içine katkı maddeler konulduğundan saklama önerilerine de dikkat etmek gerekir. Uzun süre tüketmek için balı serin bir yerde muhafaza etmek gerekir.