Avrasya Tüneli Bayramda ücretsiz mi? 2023 Kurban Bayramında hangi köprü ve otoyollar ücretsiz?

Güncelleme Tarihi:

Avrasya Tüneli Bayramda ücretsiz mi 2023 Kurban Bayramında hangi köprü ve otoyollar ücretsiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2023 15:59

Avrupa ve Asya yakalarını birbirine bağlayan Avrasya Tüneli özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde araç sahipleri tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Kurban Bayramı sebebiyle yap, işlet ve devret projeleri hariç köprü ve otoyollardan ücret alınmıyor. Araç sahipleri için ücretsiz geçiş hakkı 3 Temmuz Pazartesi sabah saat 07.00’a kadar geçerli olacak. Avrasya Tüneli geçiş ücreti gündüz ve gece olarak ikiye ayrılıyor. 2023 yılında Avrasya Tüneli’nde normal otomobil geçiş ücreti 53 lira, minibüsler için ise 79.5 lira olarak belirlenmişti. Peki Avrasya Tüneli Bayramda ücretsiz mi? İşte, bayram boyunca ücret alınmayacak köprü ve otoyollar…

Haberin Devamı

Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacak köprü ve otoyolların listesi belli oldu. Konuyla ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Avrasya Tüneli’ni kullanacak araç sahipleri ise ücretsiz geçiş hakkı olup olmadığını merak ediyor. Köprü ve otoyollarda ücretsiz geçiş hakkı 24 Haziran itibariyle başladı. Kurban Bayramı boyunca ayrıca metro, metrobüs, otobüs, tramvay, marmaray gibi toplu ulaşım araçları da ücretsiz hizmet verecek. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Avrupa otoyolunun bazı kısımları, İzmir- Aydın Otoyolu ücretsiz kullanılabiliyor. Peki Avrasya tüneli bayramda ücretsiz mi? İşte, detaylar…

AVRASYA TÜNELİ BAYRAMDA ÜCRETSİZ Mİ?

Avrasya Tünel yap, işlet, devret projesiyle yapıldığından bayram boyunca geçişler ücretli olacak. Tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 53 TL, minibüsler için ise 79,5 TL’dir.

Haberin Devamı

Avrasya gece tarifesinde ise %50 indirimli ücretler geçerlidir. Yani otomobiller Avrasya Tüneli'nden gece uygulamasında 26,5 TL ödeyerek, minibüsler ise 39,75 TL ödeyerek geçebilmektedir.

HANGİ KÖPRÜ VE OTOYOLLAR BAYRAMDA ÜCRETSİZ?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi), Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi),Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil),İzmir - Çeşme Otoyolu, İzmir - Aydın Otoyolu, Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi), Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)