AÖL sınavı ne zaman? 2023 AÖL sınavları online mı olacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınavı ne zaman 2023 AÖL sınavları online mı olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2023 11:19

AÖL sınavı ne zaman ve online mı olacak sorusu gündemde yer alıyor. 2022 2023 eğitim öğretim yılı takvimine göre AÖL kayıt işlemleri 3 Nisan tarihine kadar gerçekleşecek. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından Açık Lise kayıt işlemleri Nisan ayına kadar uzatılmıştı. Deprem nedeniyle eğitim öğretimde yaşanan erteleme sonrası AÖL sınavlarının online olmasına yönelik beklentiler arttı. Peki, AÖL sınavları online mı, yüz yüze mi yapılacak? Açık Lise sınavları ne zaman? İşte, MEB Açık Lise 2. Dönem sınavları hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

AÖL sınav tarihleri ne zaman sorusu son gelişmelerle takip ediliyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından Açık Lise kayıt işlemleri Nisan ayına kadar uzatıldı. Kayıt takviminin değişmesi sonrası tüm dikkatler AÖL sınavlarına çevrildi. Geçtiğimiz dönem online (çevrimiçi) yapılan söz konusu açık lise sınavlarında bazı öğrencilerin kopya çektiği tespit edilmişti. Bu dönem yapılacak olan AÖL sınavlarının yüz yüze mi yoksa çevrimiçi mi yapılacağı henüz netleşmedi.

AÇIK LİSE SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, açıktan eğitim alan lise öğrencileri için her yıl toplam üç sınav organize eder. Öğrenciler bu sınavlarda mezuniyet için gerekli kredi ve diğer şartları sağlamaya çalışır.

Son olarak 1. dönem sınavları 9-20 Aralık 2022 tarihlerinde online olarak düzenlendi. Henüz 2. dönem sınav takvimi yayınlanmadı.

Haberin Devamı

Ancak kayıt yenileme işlemleri sona ermeden sınav yapılamayacağından Açık Lise 2. dönem sınavlarının Nisan ayı sonrası yapılması bekleniyor.

AÇIK LİSE SINAVLARI ONLİNE MI?

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıl 20 Aralık’ta sona eren sınavlarda 60 bin öğrencinin kopya girişiminde bulunduğu için sınavlarını iptal etti.

2.dönem sınav takviminin açıklanması ile birlikte sınavların nasıl yapılacağı belli olacak.

İkinci dönem sınavlarının daha önce olduğu gibi AÖK üzerinden çevrim içi olarak organize edilmesi bekleniyor.

ONLİNE SINAVLARA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesi sınavları online olarak AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Adaylar öğrenci şifreleri ve T.C. kimlik numarası ile sınavlara aöl.meb.gov.tr adresinden giriş yapıyor. Öğrenciler sınavlarda cevapladıkları sorulara geri dönüş yapamazken seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası: