Aile Bakanlığı başvuru şartları ve detayları 2023 | Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.431 Personel Alımı Başvuru Ekranı 2023!

Güncelleme Tarihi:

Aile Bakanlığı başvuru şartları ve detayları 2023 | Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.431 Personel Alımı Başvuru Ekranı 2023
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2023 20:49

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alım başvuru tarihi ve diğer detaylar açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşra teşkilatı sosyal hizmet kuruluşlarının meslek ve destek personeli ihtiyacını karşılamak amacıyla 2431 personel alımı yapacak. Alıma ilişkin duyuru, ilan ve başvurulara Bakanlığın web sitesi üzerinden erişilebilecek. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte alım yapılacak kadrolar...

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı branşlarda personel alımı gerçekleştirecek. Bu gelişmeyle beraber başvuru tarihi ve alım yapılacak kadrolar araştırılıyor. Bakanlıktan yapılan açıklama ile 2431 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla başvuru tarihi ve diğer detayları da paylaştı. Adaylar KPSS puan üstünlüğü esasına göre, mülakatsız bir şekilde yerleştirilecek. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman başlıyor, başvurular nasıl yapılır? Kadro dağılımı nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çeşitli meslek gruplarında görevlendirilmek üzere 2431 personeli büyük ailemize katıyoruz. Adaylar KPSS puan üstünlüğü esasına göre, mülakatsız bir şekilde tercih ettiği pozisyonlara yerleştirilecek. Başvuru tarih aralığı 28 Nisan-08 Mayıs 2023. Hayırlı olsun" dedi.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu Cumhurbaşkanlığı Kariyer kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinde yapılacak.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KADRO BİLGİSİ

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile sosyal hizmet kuruluşlarının meslek ve destek personeli ihtiyacını karşılamak amacıyla;

Aile sosyal destek personeli, sosyal çalışmacı, psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, öğretmen, avukat, hemşire, diğer sağlık personeli, büro personeli, tekniker, teknisyen, koruma ve güvenlik görevlisi, yurt yönetim personeli ve destek personeli (Engelli, Yaşlı, Çocuk Bakımı) pozisyonlarında görevlendirilmek üzere alımlar yapılacak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sözleşmeli personel alımı başvurularında adaylardan istenecek bilgi ve belgeler şunlardır:

a) Bir adet vesikalık fotoğraf, (Adayların fotoğrafı e-Devlet üzerinden otomatik yüklenecek olup,  fotoğrafı yüklenmeyenlerin son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte vesikalık fotoğrafını başvuru sırasında sisteme yüklemesi gerekmektedir.)
b) Adayların mezuniyet bilgileri sisteme otomatik yüklenecektir. Mezuniyet bilgileri görüntülenemeyen adayların ilgili kutucuğu işaretleyip onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgelerini manuel olarak yüklemeleri gerekmektedir.
c) Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine “Denklik Gösterir Belgelerini” yüklemeleri gerekmektedir.
ç) Adres bildirimi, adli sicil ve askerlik durumuna ilişkin bilgiler sisteme otomatik yüklenecek olup, adayların görevlerini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını ayrıca beyan etmeleri gerekmektedir.
d) Adayların, başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri ve “Aday Başvuru Bilgileri” formunu yazdırmaları gerekmektedir.
e) 657 sayılı Kanun’un 4/B maddesi kapsamında çalışan/çalışmış adaylar için E-devletten alınacak SGK hizmet dökümü kariyer kapısına yüklenecektir.
f) Şoför unvanına başvuracak adayların sürücü belgesini önlü ve arkalı taratarak pdf formatında Kariyer Kapısına yüklemeleri gerekmektedir.
g) Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanına başvuracak olan adayların Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartını önlü ve arkalı taratarak pdf formatında Kariyer Kapısına yüklemeleri gerekmektedir.