Ahmet Acar kimdir? EGM Personel Daire Başkanı Ahmet Acar oldu

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Acar kimdir EGM Personel Daire Başkanı Ahmet Acar oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2023 10:10

Ahmet Acar, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Daire Başkanı olmasının ardından araştırılan isim olmaya başladı. İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nın getirilmesi ve Emniyet Genel Müdürü'nün değişmesi gibi pek çok gelişmenin yaşandığı son dönemde, Personel Daire Başkanlığı'na da atama gerçekleştirildi. Peki, EGM'nin yeni Personel Daire Başkanı Ahmet Acar kimdir? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Ahmet Acar, Ogün Vural'ın yerine Personel Daire Başkanlığı'na getirildi. Polis Başmüfettişi olarak çalışan Ahmet Acar, daha önce de vekaleten Personel Daire Başkanlığı pozisyonunda yer almıştı. Ahmet Acar, yeni yapılacak olan personel atamalarında belirleyici olacak.

AHMET ACAR'DAN ÖNCEKİ PERSONEL DAİRE BAŞKANI OGÜN VURAL KİMDİR?

19 Haziran 1971 yılında İstanbul ili Üsküdar ilçesinde doğmuş olup aslen Erzincan Refahiye nüfusuna kayıtlıdır.

1989 yılında Polis Kolejini ve 1993 yılında Polis Akademisini bitirerek Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatında göreve başladı.

Sırası ile değişik rütbelerde İstanbul, Artvin ve Kırklareli İl Emniyet Müdürlüklerinde görev yaptı. 1.Sınıf Emniyet Müdürü olarak Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi, Bartın İl Emniyet Müdürü ve Kriminal Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra 15.08.2022 tarihli atama onayı ile Personel Daire Başkanlığı görevine atanmıştır. Bu birimin yeniden yapılanmasına bağlı olarak 20.10.2022 tarihinden itibaren Personel Başkanı olarak görevine devam etmektedir. 

Haberin Devamı

Personel Başkanımız Ogün VURAL evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası: