HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK, tarih belli oldu mu? 2023 başvuru sürecinde son günler

Güncelleme Tarihi:

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK, tarih belli oldu mu 2023 başvuru sürecinde son günler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2023 01:12

2023 yılında Hac ibadetini yapmak için ilk kez kayıt yaptıracak olanlar müracaatlarını 5-26 Ocak tarihleri arasından e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Kayıtlar devam ederken, kura çekimi için tarihin ne zaman olduğu da merak konusu oldu. Peki, 2023 hac kuraları ne zaman çekilecek?

Haberin Devamı

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları ön kayıtlarını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriyor. Öte yandan 2023 hac kayıtlarının başlamasıyla birlikte kura tarihi de merak ediliyor. İşte, 2023 hac kuraları hakkında bilgiler...

HAC KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan duyuruya göre, e-Devlet üzerinden yapılacak ön kayıt başvuruları, 26 Ocak'a kadar devam edecek.

Geçmiş yıllarda kayıt yaptıran ve 2020 kurasına katıldığı halde kesin kayıt hakkı kazanamayan hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri otomatik güncellenecek. Adayların il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini ise e-Devlet üzerinden yapmaları gerekecek. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kura tarihinde ismi çıkan adaylar, 2023 haccı için kesin kayıt hakkı elde edecek. Kayıtların ardından hac kura tarihinin açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

Haberin Devamı

ÖN KAYITLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyenlerin işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceğini duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hac ön kayıtları e-Devletten gerçekleşecek

Haberle ilgili daha fazlası: