Başkent'ten

Güncelleme Tarihi:

Başkentten
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2006 00:00

Dansçılardan belediyeye ziyaret

Ukrayna Kültür Bakanlığı tarafından Mayıs 2006 tarihinde Kiev’ de yapılan Halk Dansları yarışmasında dünya birinciliğini kazanan Hacettepe Üniversitesi 9-13 yaş grubu Çocuk Halk Dansları topluluğu Mamak Belediyesi’ni ziyaret etti. Başarılı öğrencilere yemek veren Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Ülkemizin geleceğini oluşturan gençlerin başarıları bize umut veriyor" dedi.

Kırsal kalkınmanın dünü bugünü masada

BeypazarI Belediyesi, Ankara Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu ve Doğa Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Beypazarı’nda Kırsal Kalkınmada Tarım, Turizm ve Çevre" konulu çalıştay; 02-03 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çalıştayda Beypazarı’nda daha nelerin yapılabileceği konusu tartışılacak.

Yeniay’dan 10 bin aileye yardım

Yenİmahalle Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi olan Yeniay’ın, ekonomik yönden zor durumda olduğu tespit edilen yaklaşık 10 bin aileye Ramazan ayı boyunca yardım yaptığı açıklandı. İçerisinde bakliyat, çay, şeker, katı ve sıvı yağlardan oluşan 27 kilogramlık gıda paketlerinin yanısıra, ihtiyaç sahiplerine giysi yardımı da yapıldığı açıklandı. Yardımların devam edeceği bildiriliyor.

Termal sondajdan müjdeli haber

KIzIlcahamam Jeotermal Merkezi ısıtma tesisleri A.Ş ve Kızılcahamam Belediyesi tarafından Akçay Mahallesi terminal karşısına kurulan sondaj çalışmasında, 75 derece sıcaklığında ve debisi saniyede 50 litre olan su kaynağına ulaşıldı. Halen kuyu içi temizleme çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, debinin daha netleşmediğini fakat şimdiye kadar çıkartılan en güçlü debisi olan kuyu olarak nitelendirdiklerini belirttiler.

Yeni alınan itfaiye aracı sevindirdi

YangIn olaylarının daha ço yaşandığı Yaz aylarında, nüfusu 60 bine ulaşan Şereflikoçhisar’da, yeni alınan itfaiye aracı ilçe sakinlerine rahat nefes aldırdı. Şereflikoçhisar’da üç dönem önce alınan, ancak yangınlarda yetersiz kalan itfaiye araçlarının büyük sorunlara neden olduğunu belirten Belediye Başkanı Ramazan Ceylan, "Yeni aracımızı bu açığı kapatıcak düzeyde" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!