Aydın'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Aydından kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 13:13

Haberin Devamı

AYDIN (AA) - Erasmus Plus projesi kapsamında Madrid’e giden Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Koçarlı çam fıstığı ve incirini tanıttı.
Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "Dezavantajlı Kadınlarda Girişimcilik ve Bağımsızlığı Geliştirmek için Ağ Oluşturma" başlıklı AB projesinin Madrid'deki çalışmalarını tamamladı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arıkoğlu, Madrid'deki beş günlük çalışmalarında etkili ve verimli bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Toplantı sonunda İspanya'dan alınan sertifikalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik tarafından katılımcılara verildi.

-Kadın Futbol takımından Kadına şiddete hayır"

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Özgecan Aslan anısına bir etkinlik düzenleyen Kuşadası Amazon bayan futbol takımı, Kuşadası Adalı Halı Sahada bir araya geldi. Yaşları 25 ile 40 arasında değişen bayan futbol takımı üyeleri giydikleri siyah formalar, yaptırdıkları pankartlarla, kadına şiddete hayır dediler.

Takımın kurucusu olan Ayla İnci, "Biz de kadınlar olarak güzel bir şeyler yapmak istedik. Futbolcuların futbolu bıraktığı yaşta biz futbola başladık. Sağlığımız el verdiği sürece sonuna kadar içimizdeki futbol aşkını sahalarda değerlendireceğiz” dedi.

İnci, Türkiye ve yurt dışındaki amatör bayan futbol takımlarıyla karşılaşmak istediklerini de bildirerek, “Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Özgecan Aslan anısına bir etkinlik düzenledik. Düzenlediğimiz etkinlikle tüm bayan futbol takım arkadaşlarımız siyah giyip geldiler. Tek amacımız kadına şiddete hayır demek ve dikkat çekmek" diye konuştu.

-Emekçi kadınlar sergisi

Haberin Devamı

Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatçıları Derneği (KUFSAD) üyesi kadın fotoğrafçıların hazırladığı ve farklı iş kollarında faaliyet gösteren kadınların fotoğraflarından oluşan “Emekçi Kadınlar” sergisi Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde açıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlanan serginin açılış kokteyline çok sayıda sanatseverin yanı sıra Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın eşi Nil Kayalı ile KUFSAD Başkanı Levent Köylü de katıldı.

Haberin Devamı

- Kuşadası'nda engelli vatandaşlara destek

Kuşadası Belediyesi, akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için ilçenin iki noktasına şarj istasyonu kurdu. Şarj istasyonları sayesinde akülü tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar artık daha rahat hareket edebilecek.

Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların yaşadığı enerji sorununu çözmek amacıyla Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası ile sahil bulvarında bulunan Belediye Çay Bahçesi yanına şarj istasyonları kurdu.

- Nazilli’de her eve ambalaj atığı torbası

Nazilli Belediyesi ile Kartlısan Geri Dönüşüm Firması arasında daha önce imzalanan protokol gereği, ambalaj atıklarını kaynağından ayrıştırmak için çalışmalara başlandı.

Haberin Devamı

Daha önce Temizlik İşleri Müdürlüğü ve özel firmanın yaptığı çalışmalar ile Nazilli’nin belirli noktalarına konan Ambalaj Atığı toplama konteynerleri ve kumbaralarından sonra müdürlük tarafından evsel ve geri dönüşümlü atıkların düzenli bir şekilde çıkarılmasını, çevre bilincinin arttırılması sağlamak ve halkın atık yönetim sistemine katılımını kolaylaştırmak, ambalaj atıkları toplama, ayırma ve geri dönüşümü kaynağından ayrıştırmak için "Her Eve Ambalaj Atığı Torbası" dağıtımı projesi hayata geçirildi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, uygulamayla ilgili şu bilgileri verdi:

“Nazilli'de şu anda günlük 220 ton çöp çıkıyor. Uygulamaya geçecek bu proje ile evlerden çıkan çöplerin içinde bulunan plastik kağıt gibi atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme hız kazandırırken en önemlisi çevremizi temiz tutacağız. Bizim kendimize ait katı atık tesisimiz olmaması nedeniyle özel firmanın burada çok katkısı var."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!