'Z kuşağı’na sitem: “Toplumdan çok kendilerini düşünüyorlar”

Güncelleme Tarihi:

Z kuşağı’na sitem: “Toplumdan çok kendilerini düşünüyorlar”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 10:34

Alman Protestan Günü Başkanı olan Federal İçişleri eski Bakanı Thomas de Maiziere, haftada 4 gün çalışılmasından yana olan ‘Z kuşağı’na ateş püskürdü.

Haberin Devamı

RUSYA’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş, dünyada barışın korunması, iklim korunması gibi gündemdeki konuların da 5 gün boyunca konuşulup tartışıldığı Nürnberg’deki Alman Protestan Günü’nde, haftalık çalışma süresinin 4 güne düşürülmesini öneren ‘Z kuşağı’na eleştiler yağdı. Alman Protestan Günü Başkanı olan Federal İçişleri eski Bakanı Thomas de Maiziere, 1995 yılından sonra doğanları temsil eden ‘Z kuşağı’nı toplumsal destekten uzaklaşmakla suçladı. Bu ülkenin geleceğini aralarında ‘Z kuşağı’nın da bulunduğu genç insanların da şekillendireceğinin altını çizen Maiziere, hafta da 5 gün yerine 4 gün çalışılmasını talep eden bu kuşağın yanı sıra kendilerine destek veren sendikaları da eleştirdi. ‘Z kuşağı’na, “Başkalarının sizlere yapmalarını istediklerinizi, siz de başkalarına yapın” çağrısında bulunan Thomas de Maiziere, 20’li yaşlarda olan insanların haftada 4 gün çalışmak istemelerinin toplumsal dayanışmayı ve barışı tehlikeye düşüreceğini savundu.

Haberin Devamı

ÇALIŞKAN EL YÖNETİR
Merkel döneminde 2009-2011 ve 2013-2018 yıllarında Federal İçişleri Bakanı olarak görev yapan Thomas de Maiziere, bugün 20-30 yaşlarında olan ‘Z kuşağı’na İncil’den örnekler de verdi. “Bu kuşağın toplumdan ziyade kendilerini düşünmesi beni öfkelendiriyor” derken, “İncil’de ‘7. günde dinlenmelisin’ deniyor. Bu altıda bir, yani altı gün çalışıp, bir gün dinlenme anlamına geliyor. Bunu unutmayın” uyarısında bulundu. Aynı zamanda, “Haftada sadece 3-4 gün çalışmak, saat 22.00’den sonra şampanya içmek isteyen 20’li yaşlardaki insanlarla sosyal toplum oluşmaz” açıklamasında bulundu. Thomas de Maiziere, “Çalışkan el yönetir” diyerek gençlere bu ülkenin ve toplumun geleceğini birlikte şekillendirme çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!