‘Yücelciler’ Priştine ve Prizren’de anıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Yücelciler’ Priştine ve Prizren’de anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2024 11:18

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyüeklçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın -İHH girişimiyle Priştine ve Prizren’de ‘Yücelciler’ anıldı.

Haberin Devamı

KUZEY Makedonya’da bundan 76 yıl önce Türklük davası, milli ve manevi değerlerin müdafaası uğruna canlarını feda eden Yücel teşkilatı şehitleri için Priştine ve Prizren’de anma programı düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyüeklçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın -İHH girişimiyle gerçekleşen anma çerçevesinde Dr. Fatih Kemik’in moderatörlüğünde, Osman Atalay ile Eren Atala Eriş, Yücel teşkilatı şehitleri hakkında birer konuşma yaptılar.

TEŞKİLATLA İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ
Priştine’de ilki gerçekleşen söyleşiye T.C. Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ile çok sayıda davetli katılırken, Prizren’deki Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen geceye KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan, T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, YTHP Genel Başkanı Ertan Simitçi, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Ramazan Yılmaz, Maarif Okulları Genel Müdürü Mehmet Nedim Aslan ile çok sayıda davetli katıldı. Söyleşide konuşmacılar Yücelciler teşkilatıyla ilgili bilgi verdiler.

 

 

BAKMADAN GEÇME!