YTB’den Münih’te bir dizi panel

Güncelleme Tarihi:

YTB’den Münih’te bir dizi panel
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2023 10:54

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Güney Bavyera’daki Türk sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde, Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’nin katkılarıyla ‘Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Girerken Bavyera’daki Türk Toplumunun Durumu Ve Geleceği Paneller Dizisi’ düzenlendi.

Haberin Devamı

MÜNİH’teki Willi Graf Gymnasium Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe, YTB Daire Başkanı Fatih Nişancı, Bölge Koordinatörü Esra Yakupoğlu, Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci, Ticaret Ataşeleri Recep Aslan ve Ali Bayraktar, Muavin Konsoloslar Nazan Deniz ve Ayşe Karasaç ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Selamlama konuşmalarının ardından YTB Daire Başkanı Fatih Nişancı moderatörlüğünde panele geçildi. UID adına Vedat Göktaş, DİTİB adına Recep Bal, IGMG adına Ömer Korkmaz, Münih Türk Kültür Merkezi adına Eyüp Tanrıverdi, Augsburg Veliler Birliği Derneği adına Ufuk Sayın, Münih Türkgücü adına Taşkın Akkay, Süryani Toplumu adına Daniyel Akgüç, Türk-Alman Dostluk Federasyonu adına Cihan Sendan panele konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılar, sivil toplumun geride bırakılan süreçteki deneyimlerini ve faaliyetlerini paylaştı.

Haberin Devamı

YTB’den Münih’te bir dizi panel

ÖĞRENCİLERİN DURUMU ELE ALINDI
Münih Türkoloji Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı ikinci panelde ise Bavyera’da yükseköğretim öğrencilerinin durumu, sorunları, toplumla ilişkileri ve Bavyera yükseköğretiminde öğrencilerimizin bilimsel araştırmalardaki yeri ve konumu ele alındı. Panelde, FOM Hochschule’den Prof. Dr. Kemal Orak, Dr. Utku Çulha, Levent Karadağ, Göçmenler Parlamentosu’ndan Erken Yüksel ve doktora öğrencisi Bengi Sargın konuşmacı olarak katıldı. Panelde, öğrencilerin sorunları kadar sivil toplum ile öğrencilerin bir araya getirilmesi konusunda yapılabilecekler gündeme getirildi. Oturumda, Türkiye kökenli öğrencilerin bilimsel araştırma ve çalışmalara önemli katkı sunduğu ifade edildi. Günün son oturumunda Eğitim Ataşesi Akın Deveci oturum başkanlığı yaptı. ‘Bavyera’da Türk Dili ve Türk Kültürü Derslerinin Durumu ve Türk Kültürünün Görünürlüğünün Artırılması’ adlı panelde, Augsburg Üniversitesi’nden Senem Şahin, Türkçe Öğretmeni Aynur Kılınç, Münih Türk Veliler Birliği Derneği’nden Hüseyin Delemen ve Türkçe derslerine düzenli katılmış öğrenci Furkan Koçak yer aldı. Velilerin derslere gösterdiği ilginin artırılması gerektiği vurgulanan oturumda, Türkçe eğitiminin öğrencilere sağlamış olduğu kazanımlar vurgulandı.

Haberin Devamı

YTB’den Münih’te bir dizi panel

YTB’den Münih’te bir dizi panel

BAKMADAN GEÇME!