‘Yeşiller meclisteki en tehlikeli parti’

Güncelleme Tarihi:

‘Yeşiller meclisteki en tehlikeli parti’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2022 11:45

Almanya’da siyaset dünyası, Sol Partili Sahra Wagenkencht’i tartışıyor. Son dönemlerde yaptığı açıklamalarla başta partisi olmak üzere birçok siyasetçinin tepkisini çeken Wagenknecht’in yeni parti kurabileceği ve hatta AfD’yi bile bölebileceği bile iddia ediliyor.

Haberin Devamı

SAHRA Wagenknecht’in son olarak Twitter hesabından Yeşiller Partisi’yle ilgili yaptığı açıklaması, sosyal medyada ve siyaset dünyasında büyük tepki çekti. Wagenknecht, paylaşımında “Bana göre Yeşiller, şu anda Federal Meclis’te bulunan en iki yüzlü, en ilgisiz, en yalancı, en beceriksiz ve verdikleri zararla ölçüldüğünde en tehlikeli partidir” diye yazdı. Wagenknecht’in bu açıklamasına tepki gösteren Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Dietmar Bartsch, “Federal Meclis’teki en tehlikeli parti AfD’dir ve öyle de kalacaktır” dedi. Bartsch gibi Sol Parti’nin Federal Meclis’teki Parlamento Grubu Genel Sekreteri Jan Korte de Twitter’dan yaptığı paylaşımda Wagenknecht’i eleştirdi. Yeşiller’e karşı çok az sempatisi olduğunu belirten Korte, “Ancak faşistlerin bulunduğu bir parlamentoda Yeşiller’i en büyük tehlike olarak göstermek çok abartılı ve sağdan gelen tehlikeyi önemsizleştiriyor, @SWagenknecht” diye yazdı.

Haberin Devamı

‘EN TEMBEL MİLLETVEKİLİ’
En sert tepkiyi ise Federal Meclis Sol Parti milletvekili Kathrin Vogler verdi. Vogler, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Artık yeter. Koalisyonun politikasına karşı sağlam temellere dayanan, sivri ve anlaşılır alternatifler formüle etmek, toplumsal protestoyu teşvik etmek ve AfD’nin sürekli ajitasyonuna karşı koymak için burada k... yırtıyoruz. Sonra, pusulası tamamen kaymış olan en tembel milletvekili trend oluyor” ifadelerine yer verdi. Wagenknecht’in sadece birkaç hafta önce Federal Meclis’te Ukrayna politikası üzerine yaptığı konuşması da yine kendi Sol Parti’nin tepkisini çekmişti. Sol Parti eski Parlamento Grup Başkanı olan Wagenknecht, konuşmasında, hükümeti Rusya’ya karşı ‘ekonomik bir savaş başlatmakla’ suçlamıştı. Bu suçlamanın ardından, partinin Federal Meclis grup liderleri, milletvekillerini bir arada tutmayı başardı ve Wagenknecht ile destekçilerinin ihraç edilmesi çağrılarını engelledi. Bununla birlikte, Wagenknecht’in yeni bir hareket ya da parti kurup kuramayacağına ilişkin spekülasyonlar da devam ediyor.

 

BAKMADAN GEÇME!