Yeşil sahalara geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Yeşil sahalara geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 11:13

Akciğer kanseri olan Christoph Daum, kemoterapi tedavisine rağmen antrenörlük koltuğuna geri döndü. Daum, 2015 yılından bu yana gönüllü olarak çalıştırdığı FC Diabetologie takımı için yeşil sahaya çıktı.

Haberin Devamı

ŞEKER hastalığına dikkati çekmek için doktorlar ve sağlık personeli tarafından kurulan FC Diabetologie ile milletvekilleri ve Meclis çalışanlarının oluşturduğu FC Bundestag arasında Berlin’de bir yardım maçı oynandı. Maç sonrasında RTL televizyonuna konuşan Daum, “Kendinizi hayal kırıklığına uğratmamalısınız. Elbette kemoterapi berbat bir şey ama her zaman başınızı dik tutun ve hayatın ne kadar güzel olduğunu görün” dedi. Daum, kanser hastalığıyla ilgili de ilginç bir benzetme yaptı: “Geçmişte yenmek istediğim rakibim sahanın diğer tarafındaydı. Şimdi ise kendi bedenimde bir rakibim var.”

Yeşil sahalara geri döndü
GEÇEN YIL AÇIKLAMIŞTI
Daum, yaz aylarında rutin bir kontrol sırasında teşhis edilen kanser hastalığını geçen yıl ekim ayında kamuoyu ile paylaşmıştı. İlk kemoterapisine sonbaharda başladı ve şu anda ikincisine devam ediyor. Bu yılın mayıs ayı sonunda New York’taki oğlu Jean-Paul’ün üniversite mezuniyet törenine giden Daum, burada zatürreye bağlı nefes darlığı nedeniyle dört gün hastanede yatmak zorunda kalmıştı. Ekim ayında 70’inci yaş gününü kutlayacak olan Daum, Stuttgart’ın yanı sıra Köln, Leverkusen ve Frankfurt gibi takımları çalıştı. Türkiye’de de Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı çalıştıran Daum, “Dileğim 80’inci yaş günümü ailemle birlikte kutlayabilmek” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!