Yeni düzenlemeler yürürlükte: Aralıkta emeklinin de yüzü gülecek!

Güncelleme Tarihi:

Yeni düzenlemeler yürürlükte: Aralıkta emeklinin de yüzü gülecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2022 12:23

Almanya’da aralık ayında bazı yeni yasalar, yükümlülükler ve özellikle tüketici haklarına yönelik yeni düzenlemeler yürürlüğe giriyor. İşte yenilikler:

Haberin Devamı

ARALIK ayında devlet, Almanya’daki milyonlarca haneye gaz ve bölgesel ısıtma masraflarında yardımcı olacak. Acil durum yardımı olarak adlandırılan yardımla, aralık ayı için gaz veya bölgesel ısıtma taksit ödemesi kısmen veya tamamen devlet tarafından karşılanacak. 2022’deki eylül ayındaki yıllık tüketim tahmininin on ikide biri, yapılacak desteğin miktarının hesaplanmasında temel teşkil edecek.

Yeni düzenlemeler yürürlükte: Aralıkta emeklinin de yüzü gülecek
EMEKLİLER İÇİN 300 EURO’LUK enerji desteği
Almanya’daki emeklilere aralık ayında bir defaya mahsus olmak üzere 300 Euro enerji desteği ödemesi yapılacak. Bu para 1 Aralık 2022’den itibaren otomatik olarak ödenecek ve emekli devlet memurları için de geçerli olacak. Toplamda yaklaşık 20 milyon kişi vergilendirilebilir enerji bedeli götürüsünden faydalanabilecek.

Haberin Devamı

ÜLKE ÇAPINDA UYARI GÜNÜ 8 ARALIK 2022
8 Aralık 2022 tarihinde ülke çapında uyarı günü gerçekleştirilecek. Saat 11.00’de Alman cep telefonu kullanıcıları bir uyarı mesajı alacak ve akıllı telefonlarında da yüksek bir sinyal sesi duyulacak. Uyarı günü, afet durumları için bir tatbikat niteliği taşıyor ve ilk kez Hücre Yayını sistemi üzerinden kontrol ediliyor. Bu süre zarfında yetkililer ve acil durum ekipleri tarafından radyo ve televizyon veya dijital şehir panoları da dahil olmak üzere diğer uyarı araçları da etkinleştirilecek. Eyalet düzeyinde, sirenler veya hoparlörlü araçlar belediyeler ve ilçelerde de kullanılacak.

DEMİR YOLLARI 11 ARALIK’TAN İTİBAREN KIŞ TARİFESİNE GEÇİYOR
Alman Demiryolları’nın kış tarifesi 11 Aralık 2022 tarihinde yürürlüğe girecek. Aralık ortasından itibaren, yani Noel döneminde, günde 13 bin ek koltuk sağlanacak ve yüksek talep gören bağlantılarda yaklaşık 80 özel tren sefer konulacak. Yaklaşık 800 yeni çalışan Noel’e kadar hizmet ekibini güçlendirecek. Noel sezonu dışında, DB, diğer Avrupa ülkelerine de daha sık seyahat etmeyi planlıyor ve yeni hızlı tren modeli olan ‘ICE 3neo’ da ilk kez hizmete girecek. Wendlingen ve Ulm arasında yeni bir yüksek hızlı hat açılarak Kuzey Ren Vestfalya ve Bavyera arasında daha hızlı bağlantılar sağlanacak. Frankfurt Havalimanı’na giden rotada ise yüzde 60’a kadar daha fazla koltuk planlanıyor.

Yeni düzenlemeler yürürlükte: Aralıkta emeklinin de yüzü gülecek
DEUTSCHE POST ARALIK AYI İÇİN SON TESLİM TARİHLERİNİ YAYINLADI
Noel sezonunun yaklaşmasıyla postayla gönderilen hediyeler ve tebrik kartlarının sayısında her yıl olduğu gibi artış bekleniyor. DHL ve Deutsche Post, Noel postalarının bu yıl 24 Aralık’a kadar zamanında ulaşmasını garanti altına almak için son teslim tarihlerini yayınladı.
Mektuplar ve kartpostallar: Almanya içinde zamanında teslimat için, 22 Aralık’a (o gün dahil olmak üzere) kadar gönderilebilir. Avrupa içinde, postanın zamanında ulaşması için son tarih 14 Aralık.
Avrupa dışına kartpostal ve mektup göndermek isteyenler için son tarih 7 Aralık olarak belirlendi.
Paket ve koliler için son tarih yurt içi gönderiler de 20 Aralık.
Yeni düzenlemeler yürürlükte: Aralıkta emeklinin de yüzü gülecek
DÖVME VE EPİLASYON İÇİN DAHA KATI KURALLAR
Gelecekte, dövme veya saç ve kıl aldırmak isteyen herkes bunu yalnızca bu amaçla özel olarak eğitilmiş personel tarafından yaptırabilecek. Uzmanlık belgesi zorunluluğu 31 Aralık 2022 tarihinde yürürlüğe giriyor. İlgili sertifika, ışık, yüksek frekans, elektrosimülasyon ve ultrason kullanan cihazlarla çalışan kozmetikçiler ve doktorlar için geçerlidir. Bu durum dövme ve epilasyonun yanı sıra yağ azaltma veya kalıcı makyajın silinmesi gibi çeşitli tedaviler için de geçerlidir.
Yeni düzenlemeler yürürlükte: Aralıkta emeklinin de yüzü gülecek
TELEFON DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DAHA FAZLA KORUMA
1 Aralık 2022 tarihinde yeni Telefon Koruma Yasası yürürlüğe girdi. Yasa, şebeke operatörlerinin manipüle edilmiş telefon numaralarını bastırmasını zorunlu kılarak Almanya’daki insanları telefon dolandırıcılığına karşı daha güçlü bir şekilde korumayı amaçlıyor. Arama kimliği sahteciliği olarak adlandırılan bu yöntemde, telefon numaraları değiştirilerek arayan kişinin gerçek bir kişi olduğu izlenimi yaratılıyordu. Bu uygulama engellenecek. Ayrıca, yurt dışından gelen aramalarda gönderen bilgisi olarak artık yurt içi numaralar görüntülenemeyecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!