Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

Güncelleme Tarihi:

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2022 14:45

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıldönümünde Karlsruhe Başkonsolosu Banu Terzioğlu’nun ev sahipliğinde Ettlingen Sarayı’nda bir resepsiyon verildi. İstiklal Marşı ve Alman Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Başkonsolos Terzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim mesajını okudu.

Haberin Devamı

KONUŞMASINDA, Almanya ve Türkiye’nin tarihsel geçmişlerinden bahseden Başkonsolos Terzioğlu, şunları söyledi: “Türkiye ile Almanya arasında tarihe dayanan, siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler ve insani bağlar mevcuttur. Almanya ile ilişkilerimize muazzam bir ivme kazandıran, ilişkilerin giderek güçlenmesine katkı sağlayan en önemli boyut, burada yaşayan 3.5 milyonun üzerindeki insanımızdır. Türkiye ile Almanya arasında imzalanan iş gücü anlaşmasının üzerinden geçen 60 yılın ardından bugün birinci neslin çocukları ve torunları Almanya’da ekonomiden kültüre, bilimden siyasete, sanattan spora, hayatın her alanında yer alıyorlar. Türk toplumu Almanya’ya sadece ekonomik olarak katkı sağlamamış, kültürleri ve yaşama sevinçleriyle çeşitlilik ve renk getirmişler, çok kültürlü toplumun oluşmasında rol oynamışlardır. Bundan büyük gurur duyuyorum. Türk toplumu, ön yargılardan ve ayrımcılıktan uzak, Almanya’ya daha fazla katkıda bulunmak için kendisine eşit fırsat ve imkân sağlandığında neler başarabileceğini defalarca göstermiştir. İnanıyoruz ki, hem Almanya’ya hem de Türk-Alman dostluğuna katkı sağlamaya, iki toplum arasında köprü işleri görmeye devam edecektir.”

Haberin Devamı

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

‘ORTAK MÜCADELE ETMELİYİZ’
“Bugüne kadar çok sayıda insanımız Almanya’da korkunç ırkçı saldırıların kurbanı olmuştur. Sollingen, Hanau saldırıları, NSU cinayetleri toplumsal hafızalarımızda derin izler bırakmıştır. Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı motifli saldırılar devam ediyor. Her türlü nefret ve ayrımcılığa karşı ortak mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi ve ilave önemlerin alınması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Önümüzdeki sene Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü ve hariciye teşkilatımızın 500’üncü yıl dönümünü hep birlikte gururla katlayacağız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti


Resepsiyonda udi Naim Sahilioğlu ve kanuni Mert Demircioğlu Türk Sanat müziğinden eserler çalarken, günümüzün sevilen eserlerini de seslendirdiler. Resepsiyona, misafir olarak Stuttgart Başkonsolosu Erkan Öner, Konsolos Dilsu Bahadır, Eğitim Ataşesi Dr. Uğur Acar, Karlsruhe ve Ettlingen Belediye yetkilileri, Sanayi ve Ticaret Odası Karlsruhe Başkanı Robert W. Huber, siyaset, bilim, sanat, spor ve iş çevresinden çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Haberin Devamı

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!