Yasak önerisine tepki: ‘Daha da kötüleşir’

Güncelleme Tarihi:

Yasak önerisine tepki: ‘Daha da kötüleşir’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 10:45

Almanya’da fuhşun yasaklanmasını gündeme getiren CDU/CSU Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Dorotho Baer’e tepki geldi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da cinsel alanda hizmet veren sektör temsilcilerinin kurduğu dernek, fuhşun yasaklanmasının bu alanda çalışan kadınların durumunu daha da kötüleştireceğini iddia etti. Yasağın, güvencesiz durumdaki seks işçileri için daha da kötü çalışma koşullarına yol açacağını ifade eden dernek sözcüsü Kolja-André Nolte, “Açık bir dille ifade etmek gerekirse, kurtarılması gerekenler tam da seks işçiliğinde kalmak zorunda olanlardır” dedi. Aynı şekilde Federal Meclis’te Yeşiller Meclis Grubu da Dorotho Baer’in önerisine karşı çıktı. Yeşiller Kadın Politikaları Sözcüsü Ulle Schauws, “Biz Yeşiller olarak fuhuş yasağına eleştirel yaklaşıyoruz. Ancak CDU/CSU, işi kolaylaştırıyor. Hayat kadınlarının, olası bir yasakla yasa dışı yöntemlere itilme riskiyle karşı karşıya olduğunu biliyoruz” dedi.
2002’de Fuhuş Yasası’nın yürürlüğe girmesinden bu yana Almanya’da fuhuş artık ahlak dışı değil, normal bir sektör olarak değerlendiriliyor. O zamanki SPD-Yeşiller koalisyon hükümeti bu yasayla hayat kadınlarının yasal ve sosyal durumlarını iyileştirmek için adım atmıştı. Ancak uygulamada kısmen tam tersi bir etki yarattığı da ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!