Yalnızlıkla mücadele stratejisi

Güncelleme Tarihi:

Yalnızlıkla mücadele stratejisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 10:44

Yalnızlığa karşı savaş açan Alman hükümeti konuyla ilgili bir kampanya başlatacak. Federal kabine, Federal Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yalnız insanların topluma kazandırılması için strateji belgesini kabul etti. Yalnızlıkla mücadele için ek bütçe öngörülmüyor.

Haberin Devamı

YALNIZ yaşayan veya yalnızlık hisseden insanların depresyon, kalp hastalığı, bunama ya da diğer hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olduğuna dikkat çekilirken, strateji belgesine göre koronavirüs salgını döneminde yalnızlık artış gösterdi. Almanya’da 2017 yılında insanların sadece yüzde 14.2’si kendisini en azından ‘bazen yalnız’ hissederken, salgın döneminde alınan ikinci sokağa çıkma yasağı önlemleri sonucunda bu rakam 2021 yılında yüzde 42.3’e yükseldi. Kabine tarafından onaylanan ‘yalnızlığa karşı strateji belgesi’, yürütülecek kampanyalarla konuya dikkat çekmeyi hedefliyor. Şirketlerde ve derneklerde çalışanlar yalnızlık belirtilerini tanımak ve bunlara tepki vermek üzere eğitilecek. Bu şekilde sosyal olarak izole olmuş insanlara daha fazla destek sağlanacak. Ayrıca boş zaman aktivitelerinin artırılması sağlanacak.

Yalnızlıkla mücadele stratejisi

Aile Bakanı Lisa Paus

Haberin Devamı

‘DEMOKRASİ İÇİN SORUN’
Almanya’da milyonlarca insanın yalnızlıktan etkilendiğini söyleyen Federal Aile Bakanı Lisa Paus (Yeşiller), salgın sonrasında da yalnızlık sorunun ortadan kalkmadığını söyledi. Paus, “Hâlâ yüksek rakamlar var ve özellikle genç ve çok yaşlı insanlar etkileniyor” dedi. Bu durumu devlet için bir sorun olarak gördüğünü ifade eden Aile Bakanı Paus, giderek daha fazla insanın topluma olan güvenini kaybettiğine dikkati çekti. Paus, “Bu, aynı zamanda toplumumuzu özünde kırılgan hale getiren ve onu yok eden etkenlerden biridir. Bu, demokrasi için açık ve büyük bir sorundur. Bu nedenle hepimiz yalnızlık konusunda bir şeyler yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Yalnızlıkla mücadele stratejisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!