Yabancılara yerel seçimlerde ‘oy hakkı’ vermeyi planlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yabancılara yerel seçimlerde ‘oy hakkı’ vermeyi planlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2023 17:11

Almanya’nın Hessen eyaletinde 8 Ekim’de yapılacak seçimlere SPD’nin başbakan adayı olarak giren Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in, ülkede yaşayan ve süresiz oturma iznine sahip yabancılara yerel seçimlere katılma hakkı verilmesini planladığı açıklandı.

Haberin Devamı

SPD’nin seçim programında, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden veya bazı başka ülkelerden gelenlere tanınan yerel seçimlerde oy hakkına diğer yabancıların da sahip olabilmeleri yer aldı. Programda, “Hessen’de 6 aydan daha fazla süre yaşayan herkesin yerel seçim hakkına sahip olabilmeleri için hem federal düzeyde hem de Eyaletler Meclisi’nde ağırlığımızı koyacağız” denildi. Bir SPD sözcüsü, süresiz oturma iznine sahip olan ve sığınma başvuruları kabul edilenlerin böyle bir hakka sahip olmalarının planladığını açıkladı.

‘AfD’Yİ GÜÇLENDİRİR’
CDU ise İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in bu yöndeki planlarına tepki gösterdi. CDU Rheinland-Pfalz Teşkilatı Başkanı Christian Baldauf, haftalık ‘Focus’ dergisine verdiği demeçte “Bu tamamen saçma. Seçim hakkı, haklı olarak Alman vatandaşlığı ile bağlantılı temel haktır” dedi. Partisinin buna kararlı bir biçimde karşı çıkmayı sürdüreceğini belirten Baldauf, bu yöndeki girişimlerin sağ popülist Almanya için Alternatif’i (AfD) daha da güçlendireceğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!