Yabancı VW mağdurlarına tazminat umudu!

Güncelleme Tarihi:

Yabancı VW mağdurlarına tazminat umudu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 10:31

Almanya’da federal mahkeme, VW’nin dizel skandalında yabancı araç sahiplerinin de tazminat alabilmesi yönünde önemli bir karar aldı.

Haberin Devamı

FEDERAL Mahkeme, Myright adlı online danışmanlık şirketinin, mağdurların adına toplu halde dava açabileceği kararını verdi. Federal mahkeme davayı İsviçreli bir mağdurun itirazı üzerine inceledi. Daha önce Braunschweig Mahkemesi, Myright’ın toplu davayı üstlenme yetkisi olmadığı kararını vermişti. Ancak davacının temyize gitmesi üzerine üst mahkeme olan federal mahkeme, Myright online danışmanlık şirketinin toplu davayı temsil etmesi için şartları yerine getirdiğini belirtti. Kararda, Myright’ın bu konuda uzman olup olmadığını ispat etmesine gerek olmadığı vurgulandı.

HİÇBİR MASRAF ÇIKMAYACAĞI GARANTİSİ
Alman Financialright GmbH adlı şirket tarafından internet üzerinden hizmet sunulan Myright danışmanlık şirketi, tüm VW mağdurlarına, para almadan onlar adına mahkeme dava açma hizmeti sunmuştu. Myright, mağdurlara davayı kaybetmeleri halinde bile hiçbir masraf çıkmayacağı garantisini de verdi. Şirket, gelirinin sadece kazanılan duruşmadan komisyon olarak sağlayacağı yönünde sözleşme yaptı. Şu anda Alman mahkemelerinde yaklaşık 36 bin mağdurun temsil edildiği birçok toplu dava bulunuyor. Bunların yaklaşık 2 bini İsviçreli 6 bini ise Slovenyalı mağdurlar olduğu belirtildi. Mahkeme kararını Myright adına değerlendiren Stefan Zimmermann, kararın tüketici hakları açısından bir milat olduğunu söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!