Wegner koltuğunu korudu

Güncelleme Tarihi:

Wegner koltuğunu korudu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2023 11:19

Almanya’nın eyalet konumundaki başkenti Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner, CDU Eyalet Teşkilatı Başkanlığı koktuğunu korudu.

Haberin Devamı

BERLİN’in Neukölln kesimindeki bir otelde yapılan kurultaya katılan delegelerin yüzde 94.7’si Wegner’in 2019 yılında üstlendiği görevini sürdürmesine onay verdi. 249 delege ‘evet’ oyu kullanırken, 10 delege karşı çıktı ve 4 delege de çekimser kaldı. 27 Nisan 2023’te Berlin Eyalet Başbakanı seçilen Kai Wegner’e delegelerin verdiği destek 4 yıl öncesine göre yüzde 7.7 arttı. Oylama öncesi de seçilmesine kesin gözüyle bakılan 51 yaşındaki CDU lideri, “İnanılmaz. Bu kentimizin ihtiyacı olan bir sinyaldi” diyerek delegelere teşekkür etti. Federal Meclis milletvekili Ottilie Klein da CDU Berlin Teşkilatı Genel Sekreteri seçildi. 39 yaşındaki Klein, oy kullanan 270 delegeden 196’sının desteğini aldı. Kurultayda aynı zamanda parti tüzüğünde değişiklik yapılarak yönetimde yüzde 40 kadın kotası uygulanması karara bağladı. Gelecek yıl temmuz ayı itibariyle de kadın kotasının yüzde 50’ye yükseltilmesi de kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Wegner koltuğunu korudu

YETKİ ALANINDA REFORM
Hükümet ortağı SPD ile uyum içinde çalıştıklarının altını çizen Kai Wegner, “Berlin’deki hükümet değişikliğinden sonra kentte yeni bir gelişme duygusu oluştu. Kente yeni bir ruh geldi. İnsanlar bu hükümetin çözüme yönelik pragmatik bir politika uygulamakta kararlı olduğunu hissetmeye başladılar. Biz belirli gruplara dönük değil, herkesi kucaklayıcı bir politikadan yanayız. Biz koalisyon olarak Berlin’in iyiliği için politika yapıyoruz” dedi. Kai Wegner ayrıca eyalet ile ilçe yönetimleri arasında yaşanan yetki kargaşasına yapılacak köklü bir reformla son vermek istediklerini de vurguladı. Bazı alanlarda zaman zaman eyaletin, zaman zaman da ilçe yönetimlerinin ‘yetki bizde’ diyerek sorunların çözümünü çıkmaza sürüklediklerini belirtirken, “Biz buna son vereceğiz” dedi. Bu konuyu görüşmek için 30 Eylül’de ilçelerin belediye başkanları ve senatörlerin katılacağı bir toplantı yapacaklarını da açıkladı. “Hedef hem ilçeleri hem de Berlin’i güçlendirmek olacak” dedi.

Haberin Devamı

Wegner koltuğunu korudu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!