Wegner, KaDeWe’ye sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Wegner, KaDeWe’ye sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2024 12:02

Almanya’da Karstadt’tan sonra Berlin’in uluslararası alanda ünlü lüks mağazası KaDeWe’nin de iflas başvurusunda bulunması, ekonomi ve siyaset dünyasını hareketlendirdi. Berlin Başbakanı Kai Wegner, “KaDeWe 117 yıl önce Berlin’de açıldı ve gerçek anlamda bir Berlin kurumudur” diyerek şirkette sahip çıktı

Haberin Devamı

İFLASIN kamuoyuna duyurulmasından sonra konuşan Wegner, bir çözüm bulmak için çaba sarf etmek istediğini söyledi: “Berlin Senatosu, Berlin’in en ünlü büyük mağazası için bir çözüm bulmak ve mümkün olduğunca çok sayıda istihdamı korumak için çaba gösterecektir. KaDeWe’nin iflas başvurusu, Signa Holding’in iflasının ardından tüm büyük mağazaların kendilerini ne kadar zor bir durumda bulduklarını gösteriyor.” Wegner, iflası, büyük mağazaların lokasyonlarını daha da geliştirmek için bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.

GEÇEN YIL CİROSU ARTTI
İflas başvurusunda KaDeWe Group’a ait Berlin’deki alışveriş mağazasıyla birlikte Münih’teki Oberpollinger ve Hamburg’daki Alsterhaus mağazaları için de iflas başvurusu yapıldı. Ancak şirket, mağazaların faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu. Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, KaDeWe Grubu 2022/2023 mali yılında yaklaşık 728 milyon Euro’luk satış gerçekleştirdi. Buna göre, koronavirüs salgını öncesi 2018/2019 mali yılına kıyasla neredeyse yüzde 24’lük bir artış oldu. Şirketin kendi verilerine göre, Berlin’deki KaDeWe’de yaklaşık 900 kişiyi istihdam ediliyor. Buna ek olarak Alsterhaus’ta yaklaşık 200, Oberpollinger’de ise yaklaşık 300 ve Berlin’deki şirket merkezinde 300 çalışan daha bulunuyor. Şirket, iflas gerekçesinde üç lokasyondaki kiraların işletme üzerinde özel bir yük oluşturduğunu vurguladı. Bu kiraların ‘sürdürülebilir, kârlı operasyonları’ neredeyse imkânsız hale getirdiği belirtildi.

Wegner, KaDeWe’ye sahip çıktı

Haberin Devamı

HİSSELER NEREDEYSE EŞİT
The KaDeWe Group GmbH şirketinin iflası, Avusturyalı yatırımcı Rene Benko’nun sahibi olduğu Signa şirketler ağının zor duruma düşmesinden sadece birkaç hafta sonra geldi. KaDeWe’nin yüzde 50.1’i Taylandlı Chirathivat ailesinin ‘Central Group’ şirketine, yüzde 49.9’u ise Galeria Karstadt Kaufhof’un da sahibi olan Signa Retail şirketine ait. Signa Retail, Kasım ayı sonunda işlerini organize bir şekilde tasfiye edeceğini duyurdu. Galeria Karstadt Kaufhof ise üç hafta önce iflas başvurusunda bulunmuştu.

Haberin Devamı

TASFİYE YERİNE YENİDEN ORGANİZE
KaDeWe grubun öz yönetim iflas başvurusunda bulunduğu kaydedildi. Öz yönetim iflas durumunda, yönetimin görevde kaldığı, ancak dışarıdan bir yönetici tarafından desteklendiği kaydedildi. Böylece eski yönetim, şirket üzerindeki tasarruf yetkisinin büyük bir kısmını elinde tutabiliyor. Aynı zamanda şirket, alacaklıların icra ve zorlayıcı tedbirlerine karşı korunmuş oluyor. Bunun, bir şirketin tasfiye edilmesi yerine yeniden organize edilmesini amaçlayan bir iflas hukuku olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!