VW’nin efsane yöneticisi öldü

Güncelleme Tarihi:

VW’nin efsane yöneticisi öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2019 10:16

Almanya'nın otomotiv devi Volkswagen’i (VW) Avrupa'nın en büyük otomobil şirketi yapan Ferdinand Piech, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

BAVYERA’nın Rosenheim kentinde arkadaşı yıldız aşçı Heinz Winkler’in restoranında fenalaşan Piech, kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti. Karısı Ursula Piech'in avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ferdinand Piech’in ‘beklenmedik bir anda ve aniden’ öldüğü belirtildi.
Aşçı Heinz Winkler ise OVB haber portalına yaptığı açıklamada, Piech’in Lamborghini otomobiliyle geldiğini, masaya oturduktan sonra mönü kartına bakarken fenalaşıp karısının gözleri önünde yere yığıldığını anlattı. Piech için, “Mükemmel bir insandı” dedi.

 

VW’nin efsane yöneticisi öldü


PORSCHE’NİN TORUNU
Ferdinand Piech, 1993’te dünyanın en büyük otomotiv şirketi yapacağı iddiasıyla VW’nin başına geçti. 2012-2015 yılları arasında VW, Porsche ve Audi gibi markaların bir araya geldiği VW grubunu yönetti. Ferdinand Piech’in babası da İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi diktatörü Hitler’in kurduğu VW’yi yönetmişti. Annesi ise Porsche’nin kurucusu Ferdinand Porsche’nin kızıydı.

Haberin Devamı

VW’nin efsane yöneticisi öldü

MİRASI KİME KALACAK
Piech’in ölümüyle mirasının kime kalacağı tartışması da başladı. Piech’in dört evliliği ve ilişkisinden 13 çocuğu var. Son karısı Ursula Piech’le üç çocukları olan Piech’in mirası 1.1 milyar Euro olarak tahmin ediliyor. Mirasın, Piech’in başkanı olduğu iki büyük Avusturya Vakfı’na aktarılacağı sanılıyor. Karısı Ursula Piech’in de vakıfların başına geçmesi bekleniyor. Miras paylaşımında iplerin karısı Ursula Piech’in elinde olduğu, ancak Ferdinand Piech’in mirasını hukuksal olarak çok önceden düzenlediği belirtiliyor. Ferdinand Piech’in dar bir aile çevresi arasında toprağa verileceği açıklandı.

BAKMADAN GEÇME!