Viyana'yı kim alacak

Güncelleme Tarihi:

Viyanayı kim alacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 11:14

Avrupa’daki mülteci krizi, Viyana’da 11 Ekim’de yapılacak seçimlerde, aşırı sağ partiler tarafından propaganda malzemesi olarak kullanılıyor. ‘Mülteci Akınını Durduralım’, ‘Ekim Devrimi Yapalım’ diye kampanya yürüten aşırı sağcı FPÖ’nün sandıktan birinci parti çıkmasından korkuluyor.

Haberin Devamı

Anketler Sosyal Demokratların (SPÖ) kaleleri olan Viyana’da yine kazanacağını gösteriyor. Ancak aşırı sağcı Özgürlükler Partisi’nin (FPÖ) de sürpriz yapma ihtimali var.

Viyanayı kim alacak

LİSTE BAŞI ADAYI
Turgay Taşkıran, ‘Hep Beraber Viyana için’ (Gemeinsam für Wien) listesinde liste başı adayı.


FPÖ’nün sağ popülist Genel Başkanı Heinz Christian Strache aynı zamanda partisinin Viyana eyalet başbakan adayı. Strache, Viyana’yı SPÖ’den almak için çok sıkı kampanya yürütüyor. “Viyana’da her şey mümkün” diyen Strache, “Birinci parti çıkabiliriz” dedi.

Viyanayı kim alacak

YENİDEN ADAY OLDU
ÖVP’nin tanınmış yüzü Şirvan Ekici, yeniden aday oldu. 2005 seçimlerinde en çok tercih oyu alan ikinci aday olan Ekici’nin yeniden meclise girmesi bekleniyor.


Geçen pazar günü Yukarı Avusturya’da yapılan eyalet seçimlerinde FPÖ tam bir zafer sarhoşluğu yaşadı. Muhafazakar Halk Partisi (ÖVP) yüzde 10.4 oy kaybıyla birinci parti çıktı ama FPÖ oylarını iki kat artırarak, yüzde 30.4 oy oranıyla ikinci parti oldu. SPÖ ise yüzde 6.6 oy kaybıyla üçüncü sıraya düştü. Yukarı Avusturya’daki bu sürprizin, Viyana’da da tekrar etmesinden korkuluyor.

1994’TEN BERİ

Viyana’da 1994 yılından beri SPÖ’lü Michael Haeupl Eyalet Başbakanı. Viyana’nın en uzun dönem başbakanı olma rekorunu kıran Haeupl, 2010 yılından beri Yeşillerle ortak hükümet ediyor. Haeupl, FPÖ ile koalisyonu reddediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!