Viernheim Belediye Kütüphanesi’nde Kur’an-ı Kerim Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Viernheim Belediye Kütüphanesi’nde Kur’an-ı Kerim Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2022 13:17

Almanya’nın Hessen eyaleti Viernheim kasabasında Belediye Başkanı Matthias Baass’ın öncülüğünde Viernheim Dinler Forumu ve koleksiyoner Herbert Kempf’in özel koleksiyonunda yer alan 70 Kur’an nüshası ‘Kur’an-Müslümanların Kutsal Kitabı’ temasıyla sergilendi.

Haberin Devamı

VIERNHEIM Belediye Kütüphanesi’nde açılışı yapılan sergiye; Viernhein Belediye Başkanı Matthias Baass, Viernheim Dinler Forumu Başkanı Dr. Gerd Baltes, kolleksiyoner Herbert Kempf, Hessen DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yıldırım’ın yanı sıra dini cemaatlerin başkan ve yöneticileri katıldı. Viernheim DİTİB Eyüp Sultan Camisi din görevlisi hafız Abdulcelil Gürbüz’ün 2 aylık tasnif çalışmasının ardından açılışı yapılan Kur’an-ı Kerim Sergisi’nde Belediye Başkanı Baass, serginin İslam’ın daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunacağı, kültürler ve dinler arasında bir köprü kuracağını söyledi. 21. yüzyılın en büyük şarkiyatçılarından kabul edilen Annemarie Schimmel’in “Hıristiyanlıkla karşılaşmak zorunda kalan tüm dinler arasında İslam dini en yanlış anlaşılan dindir” sözüne atıfta bulunan Viernheim Dinler Forumu Başkanı Dr. Gerd Baltes de, ön yargıların birbirini tanıma, bilgi alışverişi ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Viernheim Belediye Kütüphanesi’nde Kur’an-ı Kerim Sergisi
Abdulcelil Gürbüz

SERGİDE 70 KURAN NÜSHASI BULUNUYOR
İnsanın bilmediğinin ve tanımadığının düşmanı olduğunu ifade eden Hessen DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yıldırım da, ”İnsanlar birbirlerini tanıyarak, kültürlerini birbirlerine aktararak ön yargı oluşumunu engeller. Ön yargılar kırılabilirse barışa büyük ölçüde destek sağlanmış olur” dedi. Yıldırım, Kur’an-ı Kerim sergisine öncülülük eden başta Viernheim Belediye Başkanı Matthias Baass’a Viernheim Dinler Forumu Başkanı Dr. Gerd Baltes ve kolleksiyoner Herbert Kempf’a teşekkür etti.

Viernheim Belediye Kütüphanesi’nde Kur’an-ı Kerim Sergisi

Açılış sonrası cami cemaatiyle birlikte sergiyi gezen DİTİB Eyüp Sultan Camisi din görevlisi Abdulcelil Gürbüz, Belediye Başkanı Baass ve Dinler Forumu Başkanı Baltes’in öncülüğünde Kur’an-ı Kerim Sergisi’nin açılışından son derece mutlu olduklarını söyledi. Farklı ve güzel bir sergi olduğunu belirten Gürbüz, bu serginin bir paydaşı olmaktan ve tasnif fırsatının kendisine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sergiye gelen ziyaretçiler, böyle bir serginin insanlığın hizmetine sunulmasından mutlu olduklarını kayderek Belediye Başkanı Baass’a teşekkür etti. 70 Kur’an nüshasının bulunduğu sergi kasım ayı sonuna kadar ziyarete açık olacak.

BAKMADAN GEÇME!