Veysel K., Bushido davasında ifade verecek

Güncelleme Tarihi:

Veysel K., Bushido davasında ifade verecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 10:23

Türkiye’ye sınır dışı edilen ve Berlin’de yer altı dünyasının tanıdık isimlerinden olan Veysel K., Arap asıllı ünlü rap’çi Bushido ile Arap çetesi arasındaki şantaj ve tehdit davasında Türkiye’den video ile duruşmaya katılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın ünlü rap’çilerinden olan ve ‘Bushido’ sahne adıyla bilinen Anis Ferchichi, 2018’de ticari ortaklık ve menajerliğinden ayrılmak istediği için Arafat Abou-Chaker ve 3 kardeşinin kendisinden milyonlarca Euro istediğini ve tehdit ettiğini belirterek şikâyetçi dolmuştu. Savcılık, yürüttüğü soruşturma kapsamında ağırlaştırılmış gasp girişimi, hürriyetten yoksun bırakma, hakaret ve ağır adam yaralama gibi suçlardan dava açtı. Bushido, duruşmada sanıkların 18 Ocak 2018’de kendisini bir odaya kilitlediklerini, şişeyle vurup bir sandalye ile dövdüklerini söyledi. Ancak sanıklar bu konuda konuşmadı. Abou-Chaker ve kardeşlerinden ticari olarak ayrılmak için girişimlerde bulunduğunu ancak sonuç alamadığını belirten ünlü rap’çi, çete üyelerinin kendisine “Abou-Chaker olmadan Bushido olmayacak” gibi üstü kapalı tehditlerde de bulunduğunu anlattı. Savcılık, 17 Eylül 2019 tarihinde iddianameyi tamamladı ve duruşma 17 Ağustos 2020 tarihinde başladı. Duruşmalarda ifade veren Bushido ve ailesi, çocuklarının kaçırılmasının planlandığına ve eşi Anna-Maria’ya (40) asit saldırısı yapıldığına dair belirtiler bulunmasından bu yana kişisel koruma altında.

Veysel K., Bushido davasında ifade verecek
DUBAİ’YE TAŞINABİLİR
Duruşmada sona yaklaşırken Berlin’de yer altı dünyasının tanıdık isimlerinden olan ve Türkiye’ye sınır dışı edilen Veyel K.’nın da ifadesi netlik kazandı. Bild gazetesi, Türkiye’nin Veysel K.’nın dinlenmesi konusunda Alman makamlarının yardım talebine olumlu yanıt verdiğini belirtti. Haberde, Veysel K.’nın, Berlin yer altı dünyasının ‘sert adamı’ ve bir ‘çete infazcısı’ olarak bilindiği kaydediliyor. Veysel K., son olarak 12 Kasım 2019 tarihinde kentin merkezindeki ‘Café Einstein’ önünde yedi el ateş ettiğini itiraf etmişti. Saldırıda kimse yaralanmadı. 16 Eylül 2020’de mahkeme Veysel K. hakkında 33 ay hapis cezası verdi ancak kefaletle serbest bırakıldı. Veysel K.’nın ‘Bushido’ ile Arap çetesi arasında önemli bir tanık olmasına rağmen o sırada Türkiye’ye sınır dışı edildiği belirtildi. Veysel K.’nın 18 Ocak 2018’de Bushido’ya ne olduğu konusunda ifade vermesi bekleniyor. Ancak duruşmanın ne zaman gerçekleşeceği açıklanmadı. Bushido’nun ise ailesiyle birlikte uzun süreliğine Dubai’ye gittiği belirtildi. Bild gazetesi, haziran ayında Bushido’nun ülkeyi terk edeceği yönünde planlar olduğuna dair dedikoduların dolaştığını, ailenin burada ev satın almak istediğini yazdı.
Veysel K., Bushido davasında ifade verecek

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!