‘Veli-öğretmen-öğrenci arasında köprü olacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Veli-öğretmen-öğrenci arasında köprü olacağız’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 11:26

Aşağı Saksonya eyaletinde eğitim alanında çalışmalar yapan veli birlikleri ailesine Harz Osteroder Türk Veliler Birliği de katıldı.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya’nın güneydoğusunda, yukarı Harz’ın güneybatı ucundaki Göttingen bölgesinde orta büyüklükte bir kasaba olan Osterode am Harz’da yaşayan bir grup Türkiye kökenli, çocukların eğitim başarılarının artırılması için çalışmalar yapacak Osteroder Harz Türk Veliler Birliği adında bir dernek kurdular. Der bunte Laden Herzberg am Harz adresindeki Genel Kurul’da Aşağı Saksonya Türk Veliler Birliği’nin Başkanı Seyhan Öztürk, Kenan Kolat ve Ahmet Can Sağır’dan oluşan divan heyetinde Demet Karabacak başkan, Nermin Gürocak başkan yardımcısı, Elif Avcı yazman, İbrahim Gürocak sayman olarak görev yapacak. Denetleme organında ise Yasin Karabacak ve Melisa Gürhan görev aldı.

‘Veli-öğretmen-öğrenci arasında köprü olacağız’

Haberin Devamı

‘VERİMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAKLARINA EMİNİM’
Yapılan seçim sonrası açıklama yapan Aşağı Saksonya Türk Veliler Birliği (FöTEV Nds e.V.) Başkanı Seyhan Öztürk “Aşağı Saksonya’nın değişik kentlerinde örgütlenmeye devam edeceğiz. Osteroder’de genç bir ekip bir araya gelmiş. Gönüllü çalışmalar içerisinde bulunmayı da kendilerine şiar edinmişler. Biz FöTEV Nds olarak kurulur kurulmaz federasyonumuza üye olmayı da kabul eden derneğimize elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Kısa zamanda verimli çalışmalar içerisinde olacaklarından eminim” dedi.

‘BİRLİK BERABERLİK OLUŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ’
Başkan olarak seçilen Demet Karabacak ise “Kendi çocuklarımızdan yola çıkarak baktığımızda bizler gibi birçok ailenin anne-baba-çocuk ilişkilerinde doğru iletişim kurma problemimiz olduğu kanısındayız. Ayrıca, ana dilimiz Türkçemizi çocuklarımız iyi kullanamıyorlar. Bu konuda yeterli öğrencilerimizin bulunduğu okullarda Türkçe öğretmeninin görev alması için de çalışmalar yapacağız. Velilerimiz arasında birlik, beraberlik oluşması, ortak değerlerimizde birlikte hareket edilmesi için de çaba harcayacağız. Genel olarak; geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın geçerli bir meslek edinebilmeleri ve nitelikli bir eğitim alabilmeleri için veli-öğrenci-öğretmen arasında köprü görevi göreceğiz. Osteroder ve çevresindeki belediye, okullar, sivil toplum kuruluşları ile diyolağa gireceğiz. Üyesi olduğumuz federasyonumuzun da destekleriyle verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

‘Veli-öğretmen-öğrenci arasında köprü olacağız’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!