Ve Atatürk Berlin’de!

Güncelleme Tarihi:

Ve Atatürk Berlin’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 11:28

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumundan yapılmış heykeli, dün (cuma) ölümünün 85’inci yıl dönümü nedeniyle Berlin Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi’nde açıldı.

Haberin Devamı

Atatürk’ün balmumu heykelinin basına tanıtılan bölümde açılışı ise Berlin Başkonsolosu Okan Şanlı ile Köln ve Stuttgart başkonsolosluklarında önceki dönemlerde Çalışma Ataşesi olarak görev alan Metin Erdoğan birlikte yaptı. Erdoğan, Atatürk figürünün Madame Tussauds Müzesi’nde sergilenmesi için yıllardır girişimlerde bulunuyordu. Atatürk heykelinin açılışına SPD Federal Meclis milletvekili Macit Karaahmetoğlu ve Türk-Alman İşverenleri Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan ile bazı yönetim kurulu üyeleri ve Serap Yılmaz ile Doğan Azman da katıldı. 

Ve Atatürk Berlin’de

2016’DA İSTANBUL’A GÖTÜRÜLDÜ
Mustafa Kemal Atatürk heykeli, ilk olarak 2008 yıllında Berlin Madame Tussauds’un açılışında yer almıştı. Ardından sergilenmek üzere 2010 yılında Londra’daki Madame Tussauds’ta götürülen heykel, 2016 yılında İstanbul’daki Madame Tussauds’un Balmumu Heykel Müzesi’nin açılışına götürüldü. Atatürk’ün balmumu heykeli 15 yıl sonra aradan sonra yeniden Berlin’e döndü. Açılışta konuşan Başkonsolos Şanlı, “Berlin Madame Tussauds’ta sergilenen Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu heykeli, onun mirasının sembolik bir vasiyetidir. Atatürk’ün balmumu heykeli, Türk toplumu ile Alman toplumu arasındaki bağın güçlenmesine ve Atatürk’ün ideallerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasına yardımcı olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘BERLİN İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM’
Madame Tussauds Berlin Genel Müdürü Nadja Troublefield de yeniden sergilenen Atatürk balmumu heykelinin önemine dikkati çekti ve “Mustafa Kemal Atatürk’ün sergimize dahil edilmesi, Madame Tussauds Berlin için önemli bir adım. Bu eşsiz kişiliği koleksiyonumuza katmaktan gurur duyuyoruz. Sadece Türk toplumu için değil tüm ziyaretçiler için büyük önem taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

Ve Atatürk Berlin’de

Ve Atatürk Berlin’de


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!