Vahim iddialar tutuklattı: BND çalışanı gizli belgeleri Rus istihbaratına sızdırmış!

Güncelleme Tarihi:

Vahim iddialar tutuklattı: BND çalışanı gizli belgeleri Rus istihbaratına sızdırmış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2022 11:28

Federal Kriminal Dairesi savcılığın talimatıyla Alman Dış İstihbarat Servisi bir BND görevlisini vatana ihanet suçlamasıyla tutukladı. Ayrıca, zanlının ve başka bir kişinin evinde ve iş yerinde arama yapıldı. BND çalışanının Rus istihbaratına gizli bilgiler verdiği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’da güvenlik birimleri uzun süredir ülke genelinde artan Rus casusluğu konusunda uyarılarda bulunuyordu. Şimdi iddialar daha da somutlaştı. Federal Savcılık, Alman İstihbarat Servisi’nde (BND) çalışan Alman uyruklu Carsten L.’nin, Federal Adalet Divanı soruşturma yargıcı tarafından verilen karara dayanılarak ‘vatana ihanet’ iddiasıyla tutuklandığını açıkladı. Carsten L.’nin çalışmaları sırasında elde ettiği devlet sırları dahil birçok bilgiyi Rus istihbarat servisine ulaştırdığı belirtildi. Federal Savcılık Sözcüsü bu olayın Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın başlamasından sonra olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı. Soruşturmadan sorumlu Federal Kriminal Polis, Carsten L. ile kimliği açıklanmayan başka birinin başkent Berlin’deki evinde ve iş yerinde arama yaparak delil toplandı. BND’nin verdiği bilgiye göre, gizli servise ait iki mekânda da arama yapıldı. Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP) Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Şüpheler doğrulanırsa, Rus casusluğuna karşı önemli bir darbe vurulmuş olacak. Bu, ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

'GÜVENE DAYALI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ'
BND Başkanı Bruno Kahl, Berlin’de yaptığı açıklamada, BND’nin istihbarat çalışmaları sırasında kendi saflarında olası bir şüphe vakasından haberdar olmasının ardından derhal kapsamlı bir iç soruşturma başlattığını duyurdu. Bu soruşturmaların şüpheleri doğrulaması üzerine, Federal Savcılığın derhal göreve çağrıldığını belirten Kahl, “Olayı tamamen aydınlatmak için soruşturma makamlarıyla yakın ve güvene dayalı bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!