Üyeler ‘Devam’ dedi, FDP yönetimi rahatladı

Güncelleme Tarihi:

Üyeler ‘Devam’ dedi, FDP yönetimi rahatladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2024 10:55

Almanya’da iktidarın küçük ortağı FDP, yeni yıla rahatlayarak girdi. FDP’nin ‘koalisyona devam mı tamam mı’ yönündeki üye anketinde çoğunluk “Devam” dedi.

Haberin Devamı

ÜYELERİN yüzde 52,24’ü hükümetin çalışmalarına devam edilmesinden yana görüş belirtirken, yüzde 47,76’sı ise koalisyondan ayrılmak istedi. Yaklaşık 72 bin 100 parti üyesinden 26 bin 58’i oylamaya katıldı. Parti, aralık ortasından bu yana tüm üyelerine ankete katılmaları için çağrı yapmıştı. Parti tüzüğüne göre oylama sonucu bağlayıcı değil. Ancak, parti mevcut durumun göstergesi açısından oylama sonucu önemli. FDP tabanının sorulan soruya nispeten düşük ilgi göstermesi, ankete katılımın yüzde 36 civarında olmasının Genel Başkan Christian Lindner’i de güçlendirdiği yorumlarına neden oldu.

‘AÇIK YETKİ’
Oylamadan sonra rahatlayan Lindner, X hesabından yaptığı paylaşımda anket sonucunu ‘hükümet eylemlerinde liberal bir profil sergilemeye devam etmek için açık bir yetki’ olarak gördüğünü belirtti. FDP Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai ise yaptığı basın açıklamasında, “Daha önce hiç bu kadar çok parti üyesi FDP’nin iç kamuoyu oluşturma sürecine katılmamıştı” dedi. FDP Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki de hükümetten ayrılmak istemediği anlaşılan bir ‘sessiz çoğunluk’ olduğunu kaydetti. Kubicki, ‘Funke’ gazetesine verdiği demeçte, “Gerçek şu ki, parti FDP’nin net bir çoğunlukla hükümette yer almaya devam etmesini istiyor” dedi. Kubicki aynı zamanda partisini eskisinden daha birleşik bir cephe ile kamuoyu karşısına çıkmaya davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!