Üniversiteliler Berlin'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler Berlinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 11:47

Almanya’da üniversite okuyan Türkiye kökenli öğrencilerle bir araya gelen Berlin Başkonsolosu Şen, siyasette aktif olmalarını istedi. Şen, “Toplumun sizden beklentilerini unutmayın” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’da üniversite okuyan öğrenciler, Berlin Başkonsolosu Başar Şen'in davetlisi olarak Berlin'de buluştu. Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern ve Saksonya eyaletlerindeki üniversite ve yüksekokullarda her düzeyde öğrenim gören öğrenciler, resepsiyona yoğun ilgi gösterdi.

Üniversiteliler Berlinde buluştu


Öğrencilere yönelik kısa bir konuşma yapan Başkonsolos Şen, şöyle dedi:
“Size yönelik hem ailenizin hem de yaşadığınız toplumun büyük beklentileri var. Siz toplumun dinamiklerisiniz. Birbirinizle sürekli ilişki ve iletişim halinde olun. Sizlerin birlik ve beraberliğinizde büyük fayda var. Mümkünse örgütlenin ki yaşadığınız demokratik toplumdaki haklarınızdan daha fazla faydalanabilesiniz. Aktif olun. Siyasi partilerde çalışıp bilginizi toplumun yararına kullanın. Siz aktif olun hem Almanya hem de yaşadığınız Türk toplumu kazansın. Almanya'da katılımı artırmak gerekir. Alman toplumuyla iç içe olmak, siyasete atılmanız hem Almanya hem de bu ülkede yaşayan Türk toplumuna faydalı olursunuz.”

TÜRKLER BAŞARISIZ

Başkonsolos Şen'den sonra kürsüye çıkan Berlin Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız ise Almanya'daki göçmen kökenlilerin eğitimiyle ilgili bilgi verdi.

Almanya'da en kalabalık göçmen grubunun Türkler olduğunu hatırlatan Yıldız, “Ancak eğitimde en başarısız grubu da Türkler. Almanya'da yaklaşık 600 bin Türk kökenli ilk ve orta dereceli okullarda eğitim alıyor. Bunların yüzde 20'si eğitimini yarıda bırakıp, okulunu diplomasız terk ediyorlar. Almanya'da lise bitirme sınavı olarak bilinen Abitur yapan Alman öğrencilerin oranı yüzde 57 iken bu oran Türkler arasında yüzde sekiz. Son yıllarda meslek eğitimi yapan Türklerin sayısında ve oranında da artış yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!