Umre kafile görevlilerine seminer

Güncelleme Tarihi:

Umre kafile görevlilerine seminer
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2023 11:04

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Aralık 2023 Umre Organizasyonu’nda görev alacak olan kafile başkanları ve grup görevlilerine yönelik bir eğitim semineri düzenledi.

Haberin Devamı

KÖLN DİTİB Genel Merkez’de gerçekleşen seminere, DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, 2023 Umre Organizasyonu Koordinatörü Ahmet Sinan Kara ve Halil İbrahim Karaman, kafile başkanları, grup ve merkez görevlileri katıldı. Ahmet Sinan Kara ve Halil İbrahim Karaman, umre ibadetinin gönülleri inşa etme açısından önemli bir ibadet olduğunu vurgulayarak, kafile görevlilerine umre ibadetini sağlıklı, güvenli ve huzur içinde yerine getirebilmeleri için görev ve sorumluluklarının yanı sıra organizasyonun işleyişi hakkında bilgi verdi.

Umre kafile görevlilerine seminer

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey

‘GENÇLERDEN TALEP ÇOK’
Bu yıl umre organizasyonuna özellikle gençlerden büyük ilgi olduğunu belirten DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, geçmiş yıllara kıyasla genel olarak da talebin daha yüksek olduğunu söyledi: “Hayırlı ve bir o kadar da zorlu bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Kutsal topraklara yapılan bu yolculuk, ziyaretlerin ve vuslatların en değerlisidir. Bu güzelliklere ulaşmak her Müslümana nasip olmuyor. Bu nedenle umre ibadetini umrecilere en iyi şekilde yaşatmamız gerekiyor. Bu yolculuğun bilincinde, her bir umrecinin kalbini hoş etmeye çalışacağız. Uyum, koordinasyon, ekip çalışması ve paylaşım içinde umre ibadetini tamamlayacağız. Rabbim, umrecilere salim bir şekilde gitmeyi ve manevi zenginliklerle geri dönmeyi nasip etsin. Yolculuğunuzun kolay, ibadetlerinizin makbul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”
Organizasyon kapsamında Almanya’dan gidişler 23-25 Aralık tarihleri arasında Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Köln, Münih, Nürnberg, Stuttgart havalimanlarından gerçekleşecek, dönüşler ise 6-7 Ocak tarihleri arasında olacak.

BAKMADAN GEÇME!