Ukrayna’ya silah yardımı baskısı

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna’ya silah yardımı baskısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2022 10:01

Almanya’nın, Ukrayna’ya ağır silah yardımı yapması için Başbakan Olaf Scholz’a baskılar arttı. Ana muhalefet CDU’nun yanı sıra hükümet ortakları FDP ile Yeşiller de daha fazla zaman kaybetmeden Ukrayna’ya Alman tanklarının gönderilmesini istedi.

Haberin Devamı

GEÇEN hafta Kiew’e giderek resmi temaslarda bulunan Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (Yeşiller), Ukrayna’da çok hassas bir dönem yaşandığına dikkati çekerek, silah yardımımı konusunda zaman kaybedilmemesi uyarısında bulundu. Baerbock, Frankfurter Allgemeine Zeitung’a (FAZ) verdiği demecinde, “Bizim yaptığımız silah yardımının Ukrayna’da insanların yaşamını kurtardığı aşikârdır. Daha fazla köyün özgürlüğe kavuşturulması ve daha fazla insan yaşamının kurtarılması için Almanya zaman kaybetmeden silah yardımı yapmalıdır” dedi.

TANK DA GÖNDERİLMELİ
Ukrayna, Almanya’dan tank talebini yinelerken, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, FAZ’ın “Leopard 2 tankı da gönderilmeli mi?” sorusuna çok açık bir biçimde “Evet” derken, hükümet ortağı FDP’nin savunma politikaları uzmanı Marcus Faber de Almanya’nın ‘Marder’ ve ‘Gepard’ tipi hava savunma tankları göndermesini istedi. Federal Maiye Bakanı Christian Lindner de Ukrayna’ya silah yardımından yana olduğunu yineledi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise “NATO bu savaşta yer almamalı” diyerek, diğer ülkelerin Ukrayna’ya tanklar göndermediğini yineledi. Scholz, diğer müttefiklerden ayrı hareket ederek Almanya’nın ‘Leopard 2’ ve ‘Gepard’ tankları göndermesinden yana olmadığını belirtirken, ABD Dışişleri Bakanlığı “Her ülke ne tür silah yardımı yapacağına kendisi karar verir” açıklamasında bulunarak Scholz’un gerekçesinin yersiz olduğu sinyali verdi. ABD’nin yeni Almanya Büyükelçisi Amy Gutmann de “Almanya’nın Ukrayna’ya daha fazla yardım yapmasını bekliyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!