‘Ukrayna’dan askerlerinizi geri çekin’

Güncelleme Tarihi:

‘Ukrayna’dan askerlerinizi geri çekin’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 10:45

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Ukrayna’da sürdürdüğü savaşa son verme ve askerlerini geri çekme çağrısını yineledi.

Haberin Devamı

‘Ukrayna’dan askerlerinizi geri çekin’
Yaklaşık 4 yıl aradan sonra Stuttgart’ta yeniden düzenlenen ve 4 gün sürecek olan ‘Alman Katolikler Günü’nün açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Steinmeier, Rusya’nın sürdürdüğü savaşın yalnız Ukrayna’yı değil, tüm dünyayı etkilendiğine dikkati çekti. Steinmeier, “Bay Putin, Ukrayna’nın egemenliğine saygı gösterin, saldırılara son verin. Ukrayna’yı darmadağın etmeye, insanlarına acı çektirmeye son verin. Birliklerinizi geri çekin. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile doğrudan ve ciddi görüşmeler yapmayı kabul edin” dedi. Milyonlarca ton tahıl ürününün Rusya’nın uluslararası hukuka aykırı biçimde başlattığı ve sürdürdüğü savaş nedeniyle Ukrayna limanlarında bekletildiğini hatırlatan Steinmeier, “Tahıl ürünleri fiyatı dünyanın her yetinde dramatik bir biçimde arttı. Başta Doğu’da ve Afrika’nın güneyinde olmak üzere dünyanın çeşitli kesimlerinde önümüzdeki aylarda insanlar açlık ve ölümle karşı karşıya kalacak” diye konuştu.
‘Ukrayna’dan askerlerinizi geri çekin’
GÜVEN KAYBI
Stuttgart kent merkezinde ‘Yaşamı Paylaşmak’ sloganıyla düzenlenen ve pazar günü sona erecek olan Alman Katolikler Günü’ndeki etkinliklerde, Ukrayna’daki savaşın yanı sıra iklim korunması, sığınmacılar ve küresel güvenlik konularının da tartışılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Steinmeier konuşmasında, Katolik kiliselerinde yaşanan cinsel istismarlar ve bunların aydınlatılmasının engellenmesi girişimleri nedeniyle insanlarda güven kaybı yaşandığını da gündeme getirdi. Steinmeier, “Kilise kendisini yenilemeli” çağrısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!