Üçüncü destek paketi 2023’te

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü destek paketi 2023’te
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 12:48

Almanya Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, vatandaşı artan enflasyon ve enerji fiyatlarına karşı desteklemek amacıyla gündeme gelen üçüncü ekonomik destek paketi konusunda temkinli konuştu.

Haberin Devamı

Wirtschaftswoche adlı ekonomi gazetesine konuşan Lindner, artan fiyatlara rağmen üçüncü ekonomik yardım paketini 2023 yılında hayata geçirmek istediğini söyledi. Akaryakıt indirimi ve 9 Euro’luk bilet uygulaması haricinde hâlihazırda kabul edilen yardım paketlerinin henüz tam olarak yürürlüğe girmediğini ve etkisinin bilinmediğini ifade eden Lindner, “Her iki ebeveynin de çalıştığı dört kişilik bir aile, sadece EEG vergisi kolaylığı, çocuk ikramiyesi ve çalışan sübvansiyonu ile 1000 Euro’dan fazla rahatlayacak. Bütün bunlar daha yeni geliyor. Önce bunların etkisini göstermesine izin vermeliyiz” dedi. 2022 bütçesinde daha fazla destek fonu ayrılmayacağını kaydeden Bakan Lindner, 2023’te yeni bir yardım paketi olacağını söylerken, “Her hâlükârda, temel yardımlar için standart oranlar yukarı doğru ayarlanacaktır. Bu, özellikle ihtiyacı olanlara yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

BORÇ FRENİNİ YENİDEN DEVREYE SOKMAK İSTİYOR

Vergi mükelleflerini de rahatlatmayı isteyen Lindner, bunun yanı sıra maaş artışının enflasyona yenik düştüğünü ancak yine de daha yüksek vergilendirmeye neden olan ekonomik durgunlukla mücadele edeceğini de açıkladı. Lindner, 2023 yılında federal bütçede borç frenini yeniden devreye sokmak istiyor. Anayasada yer alan hükümetin aşırı borçlanmasını engelleyen düzenleme koronavirüs krizi sırasında askıya alınmıştı. Artık daha fazla borcu karşılayamayacaklarını belirten Lindner, “Mali istikrara geri dönmek zorundayız, aksi takdirde birkaç yıl içinde devlet hizmetlerini tümüyle kesmek ya da vergileri büyük ölçüde artırmak zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!