‘Türk milleti 15 Temmuz’da destan yazdı’

Güncelleme Tarihi:

‘Türk milleti 15 Temmuz’da destan yazdı’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2022 12:14

Almanya’nın Köln Konsolosluğu’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Türkiye-Almanya Dostluk Grubu Başkanı İstanbul milletvekili Akif Çağatay Kılıç, ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. İstiklal Marşı ve şehitlere saygı duruşunun ardından Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii imamı Gökhan Uygun, sela okudu.

Haberin Devamı

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen AK Parti İstanbul milletvekili Akif Çağatay Kılıç, darbe gecesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Samsun’da olduklarını söyledi. Kılıç, “Cumhurbaşkanımızın tüm milletimize yaptığı çağrı ile FETÖ’nün başını çektiği hain darbe girişimine karşı tüm Samsunlu hemşerilerimizle meydanlarda beraberdik. Türkiye, 15 Temmuz gecesi çok farklı bir hainlikle karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz gecesi hain teröristlerin karşısına dikilen, tüm benliğinden, ailesinden, sevdiklerinden vazgeçerek aziz milletimizin ve devletimizin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı hiç korkmadan direnen Türk milletidir. 15 Temmuz destanını yazan, bütün mukaddes değerler uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bir araya geldiğimiz bu anlamlı günde programımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim.”
2023 seçimlerinin bu manada çok anlam kazandığını ifade eden Kılıç, “Bu mücadele ilelebet devam edecek. Önümüzdeki yıl inşallah Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağız. Çok daha kuvvetli adımlarla geleceğe yürüyeceğiz, bu yürüyüşü kimse durduramayacak” dedi.
Köln Başkonsolosu Turan Kaya, koronavirüse yakalandığı için programa tele konferansla katıldı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin konuşmalarının ardından Anadolu Ajansı tarafından 15 Temmuz akşamı çekilen fotoğraflardan oluşan sergi gezildi.

‘Türk milleti 15 Temmuz’da destan yazdı’

‘Türk milleti 15 Temmuz’da destan yazdı’

‘Türk milleti 15 Temmuz’da destan yazdı’
‘Türk milleti 15 Temmuz’da destan yazdı’

BAKMADAN GEÇME!