Türk girişimciler IHK Berlin’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk girişimciler IHK Berlin’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2023 10:36

Başkent Berlin’de ‘Türk Girişimciler ve İşletmeciler için ‘After Work’ (işten sonra) etkinliği’ düzenlendi. Sektör menajeri Dilara Erdem öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Türkiye kökenli girişimcilere yatırım alanlarından mali kaynaklara, kalifiye eleman getirmeye kadar çeşitli alanlarda bilgi verildi.

Haberin Devamı

ENDÜSTRİ ve Ticaret Odası Berlin’de (IHK Berlin) sektör menajeri Dilara Erdem öncülüğünde düzenlenen etkinlikte aralarında Türkiye’den yeni gelenlerin de bulunduğu büyük bir bölümü genç olmak üzere çok sayıda Türkiye kökenli girişimci ve iş insanına yatırım alanlarından finans ve kredi olanaklarına, kalifiye eleman getirilmesinden oturma izni ve vize sorununa kadar farklı alanlarda detaylı bilgiler verildi. Kısa bir açılış konuşması yapan Dilara Erdem, “Geçen yıl IHK Berlin olarak ilk defa 40’a yakın Türk kadın girişimcimizi bir araya getirdik. Bu toplantıdan sonra çok olumlu yankılar aldık. O etkinliğimize katılan kadın girişimcilerimiz hâlâ birbirleriyle iletişimde. Birbirlerine her alanda yardımcı oluyorlar. Bu sevindirici bir durum. Bugün de sizlerle birlikte burada böyle bir etkinlik düzenlemekten ve katılımın yoğun olmasından memnuniyet duyuyoruz. Sizlere her zaman her alanda yardımcı olmaya ve destek vermeye hazırız” dedi. IHK Berlin Yönetim Kurulu Üyesi Birol Becer de çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Yıllar önce Almanya’ya ‘misafir işçi’ olarak gelen büyük anne ve büyük babalarımız ile anne babalarımıza çok şey borçluyuz” diyen Birol Becer, yeni nesil Türkiye kökenli yatırımcıların ve girişimcilerin artık bu ülkenin bir parçası olduğunu hem Almanya’ya hem de Türkiye’ye önemli katkılarda bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türk girişimciler IHK Berlin’de buluştu

KALİFİYE ELEMANA İHTİYAÇ VAR
IHK Berlin’deki etkinlikte SPD’li Federal Meclis milletvekili Hakan Demir de katılımcılara hükümetin hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Almanya’nın 2035 yılına kadar milyonlarca iş gücüne ihtiyacı olacağının altını çizen Demir, hükümetin ‘Kalifiye Göç Yasası’ ile bu alanda sıkıntı yaşanmasının engellenmesini hedeflediğini söyledi. Yasanın kasım ayında uygulamaya konulacağına dikkati çeken Demir, başka ülkelerde yapılan meslek eğitimlerinin denkliğinin Almanya’da tanınacağını ve ayrıca denkliğe gerek duyulmayacağını belirtti. Vize konusunda hâlâ sorunlar yaşandığını bildiklerini ve bunun giderilmesi için gereken girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Hakan Demir, nitelikli işçilerin Almanya’ya gelerek bir yıl iş arama hakkına sahip olacaklarını, sözleşmeyi imzalayanlara zorluk çıkarmadan oturum izni verileceğini söyledi.

Türk girişimciler IHK Berlin’de buluştu

Türk girişimciler IHK Berlin’de buluştu

Türk girişimciler IHK Berlin’de buluştu
Türk girişimciler IHK Berlin’de buluştu

Türk girişimciler IHK Berlin’de buluştu



BAKMADAN GEÇME!