Türk gençler sosyal demokrat siyasetçileri terletti

Güncelleme Tarihi:

Türk gençler sosyal demokrat siyasetçileri terletti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 13:17

Almanya’da ilk kez bir büyük siyasi partinin lideri Türk gençlerle bir araya geldi. ‘Açık Mikrofon’ formatında gerçekleşen buluşmada 500’e yakın Türkiye kökenli konuk SPD Genel Başkanı Klingbeil’a gündemdeki son gelişmelerle ilgili sorular yöneltti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da yaşayan Türk gençlerle doğrudan temas kurarak, beklenti ve motivasyonlarını öğrenmeye yönelik gerçekleşen bu tarihi program Stuttgart kentinin Bad Canstatt semtindeki Kursaal salonlarında SPD Federal Meclis milletvekili Macit Karaahmetoğlu’nun girişimleriyle gerçekleşti. Avrupa’nın ünlü DJ’yi Cansın’ın Duman grubunun ‘Senden Daha Güzel’ şarkısıyla konuklara sahneye çıkarken eşlik ettiği program kapsamında SPD Baden Württemberg Eyalet Teşkilatı ve Meclis Grubu Başkanı Andreas Stoch, SPD Stuttgart Bölge Teşkilatı Eş Başkanları Katrin Steinhülb-Joos ve Dejan Perc de selamlama konuşmaları yaptı. SPD’li siyasetçiler kökenin, kişinin nereden geldiğinin değil bireyin ne yöne gittiğinin önemine işaret ederek yerel seçimlerde Türkiye kökenli seçmenden oy istediler. Türk gençlerinin ağırlıklı olarak yer aldığı buluşmada Türk sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, spor, sanat iş dünyasının öne çıkan isimleri ve yerel politikacılar da hazır bulundu.

Haberin Devamı

Türk gençler sosyal demokrat siyasetçileri terletti

AfD ENDİŞESİNİ DİLE GETİRDİLER
Sorularıyla Lars Klingbeil ve Macit Karaahmetoğlu’nu terleten gençler, sağ popülist Almanya İçin Alternatif Partisi’nin (AfD) Almanya’da giderek güçlenmesinden duydukları endişeyi dile getirdiler. Öte yandan gençler İsrail’e silah gönderilmesinin durdurulması ve ateşkes taleplerinin de yer aldığı program şimdiye kadar Almanya’da iktidardaki bir partinin genel başkanının bu konudaki ilk girişimi oldu. Buluşmada, SPD lideri Lars Klingbeil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimini kazanmasından memnuniyet duyduğunu, gelecekte iş birliği ve diyalog içinde olacaklarını söyledi.

Türk gençler sosyal demokrat siyasetçileri terletti

STEINMEIER’İN TÜRKİYE ZİYARETİ
Öte yandan sosyal demokrat siyasetçi Macit Karaahmetoğlu gazetemize yaptığı özel açıklamada Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Türkiye’ye ilk devlet ziyaretini nisan ayının son haftasında gerçekleştirmeye hazırlandığına bununla birlikte mayıs ayında da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Berlin’i ziyaret edeceğine işaret ederek “Bu ziyaret ilişkilerin iyileşmesi, sosyal, ekonomik bağları güçlü olan hem Türkiye’nin hem Almanya’nın çıkarları açısından önem taşıyor” dedi. İsrail-Filistin hattında yaşananlara da değinen milletvekili Karaahmetoğlu “Önce İsrail’in Hamas tarafından saldırıya uğradığını not edelim. Ancak İsrail’in de uluslararası hukuku dikkate alması gerekiyor. Orantısız güç kullanmaması gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk gençler sosyal demokrat siyasetçileri terletti

‘30 SENELİK SÖZÜ YERİNE GETİRDİK’
Almanya’daki vatandaşlık reformuyla ilgili duyduğu memnuniyeti ifade eden Karaahmetoğlu “Çifte vatandaşlık ile 30 senelik bir sözü yerine getirdik. Hıristiyan Demokratların ‘ret’ vermesini engellemeyi başardığımız için ve iktidar ortağımız olmadığı bir dönemde çifte vatandaşlık başarıyla uygulamaya geçti” dedi. Almanya’da eriyen emeklilik maaşları ile ilgili soruyu “Emeklilik maaşı yetmeyenler, telafi edebilecek şekilde devletten yardım talep edebilirler. Güçlü bir sosyal devlet Almanya” sözleriyle yanıtladı.

BAKMADAN GEÇME!