Türk futbolcuların gol performansı düşük kaldı

Güncelleme Tarihi:

Türk futbolcuların gol performansı düşük kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 17:06

BUNDESLIGA'da 2015-2016 sezonunda 18 takımdan 12'sinin kadrosunda Türk kökenli futbolcu bulunuyor.

Haberin Devamı

12 takımdaki Türk kökenli futbolcu sayısı ise 21. Bu futbolculardan sezonun ilk 16 haftasında forma şansı bulan futbolcu sayısı, kaleci Ramazan Özcan ile birlikte 16. Geride kalan 16 hafta sonunda sadece dört Türk kökenli futbolcu gol atma sevinci yaşadı.

Yunus Mallı, Aytaç Sulu, Kenan Karaman ve Hakan Çalhanoğlu bu sezon rakip fileleri havalandırdı. Mainz, Werder Bremen, Leverkusen, Augsburg, Dortmund, İngolstadt, Hamburg, Hannover, Hertha, Darmstadt ve Schalke kadrosunda bulunan Türk kökenli futbolcular sahaya çıkarken, Bayern Münih’li Sinan Kurt oynama şansı bulamadı. Yunus Mallı ve Suat Serdar Mainz, Levin Öztunalı Bremen, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak Leverkusen, Halil Altıntop Augsburg, İlkay Gündoğan Dortmund, Kaan Ayhan Schalke, Tolga Ciğerci Hertha, Mevlüt Erdinç, Kenan Karaman ve Ceyhun Gülselam Hannover, Ahmet Arslan Hamburg, Aytaç Sulu Darmstadt ve Ramazan Özcan İngolstadt formasını terleten futbolcular oldu.

En istikralısı ise Aytaç Sulu oldu. 16 maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıktı, 4 gol attı. Yunus Mallı da 16 maçın tamamında ilk 11'de maça başladı. Attığı sekiz golle en golcü Türk futbolcu oldu. Hakan Çalhanoğlu ve İlkay Gündoğan da tüm maçlarda forma giydi. İlkay 15 kez ilk 11'de sahaya çıktı. Hiç golü yok. Hakan ise 13 kez ilk 11'de yer aldı, iki gol attı. Ramazan Özcan da 15 kez takımının kalesini korudu. Kenan Karaman ise rakip fileleri iki kez havalandırdı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!