Türk derbisi Pforzheim Fatihspor’un

Güncelleme Tarihi:

Türk derbisi Pforzheim Fatihspor’un
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 11:24

Mannheim Landesliga’da mücadele eden Mannheim Türkspor ile Kreisliga’da mücadele eden Pforzheim Fatihspor Rothaus Kupası üçüncü tur maçında karşı karşıya geldi. Ev sahibi Pforzheim Fatihspor sahadan 4-3 galip ayrılarak adını dördüncü tura yazdırdı.

Haberin Devamı

118 takımın mücadele ettiği Rothaus Kupası’nı kazanan takım gelecek yıl Almanya Futbol Federasyonu’nun düzenlediği Federasyon Kupası’na katılma hakkı elde edecek. Maç öncesi Pforzheim Fatihspor Başkanı Yunus Yazıcı tüm sporculara “Sportmence ve bize yakışır bir şekilde oyun ortaya koymanızı istiyorum” diyerek başarılar diledi. İzin zamanı olmasına ve yağmur yağmasına rağmen maçı 200 futbol sever izledi. Maça ev sahibi Pforzheim Fatihspor taraftar desteğini de alarak çok baskılı ve hızlı başladı. 2. dakikada soldan gelen topu filelere gönderen Patrick Souza takımını 1-0 öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kuran Mannheim Türkspor istediği golü 23. dakikada Emre Efe’nin ayağından buldu ve durumu dengeledi. 43. dakikada herkes ilk yarının bu şekilde biteceğini düşünürken, Patrick Souza topu filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

Türk derbisi Pforzheim Fatihspor’un
İKİNCİ YARIYA DA HIZLI BAŞLADI
Pforzheim Fatihspor ikinci yarıya da oyuna hızlı başladı. Sağlı sollu ataklarla karşı kalede gol aradı, 83. dakikada aradığı golü kaptan Ensar ile buldu ve farkı ikiye çıkardı. Aşırı yağmur nedeniyle maç 10 dakika durdu. 88. dakikada Mannheim Türkspor Njaga Manneh’in attığı golle durumu 3-2 yaptı. 90. dakikada Talha Yazgan’ın golüyle durum eşitlendi. Mariba Kallon uzatmalarda takımının dördüncü golünü attı ve Pforzheim Fatihspor dördüncü tura adını yazdırdı.

BAKMADAN GEÇME!