Toplu taşımada bıçak yasağı

Güncelleme Tarihi:

Toplu taşımada bıçak yasağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2023 10:41

Almanya’da son dönemlerde bıçakla yaralama olayları sayısındaki artış nedeniyle hükümetin tren ve diğer toplu taşıma araçlarında bıçak taşıma yasağı getirmeyi planladığı açıklandı.

Haberin Devamı

FEDERAL İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser, konuyla ilgili olarak Bild gazetesine, “Gelecek hafta yapılacak İçişleri Bakanları Konferansı’na trenlerde ve diğer toplu taşıma araçları ile tren ve metro istasyonlarında, tramvay ve otobüs duraklarında bıçak taşınması yasağı getirilmesini önereceğim. Ben şahsen yasaktan yanayım. Böylece olası saldırıların da önüne geçebiliriz” açıklamasında bulundu.

Toplu taşımada bıçak yasağı

Nancy Faeser

Sadece Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde geçen yıl 5 bin 81 kesici madde olayı yaşandığı belirlendi. Bunlardan 625’inin Silah Yasası’nda yasak kapsamına giren bıçaklı saldırı ve 4 bin 343’ünün de diğer bıçak ve kesici maddelerle işlendiği de saptandı. Öte yandan bu yıl 1 Mayıs’ta KRV’nin Leverkusen kentinde 35 yaşında bir şahsın bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdiği ve aynı gün Wuppertal, Köln, Düsseldorf, Bielefeld kentlerinde bıçaklı saldırılarda bulunulduğuna da dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!