Togo’nun 'Zidane'ı Augsburg Türkspor'da

Güncelleme Tarihi:

Togo’nun Zidaneı Augsburg Türksporda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2015 15:13

Türkspor geçtigimiz günlerde 45 kez Togo milli takımı formasını giymiş olan Moustapha Salifou' yu renklerine kattı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Bayern Eyaleti Landesliga'daki temsilcimiz Augsburg Türkspor, kadrosuna eklediği yeni bir futbolcu ile şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürüyor.

2006 yılında Almanya’da yapılan Dünya kupası maçlarında da Togo milli takımı forması altında 3 kez oynayan 32 yaşındaki futbolcu daha sonra Alman ikinci lig takımı Rot-Weıss Oberhausen'e transfer olmus, üç sezon boyunca bu takımın formasını giymişti.

Avrupa kulüpleri tarafından kendisine 'Togo’nun Zidane'ı lakabı takılan orta saha oyuncusu daha sonra Fransa ve İşviçre’de top koşturmuştu.

ASTON VİLLA'DA 3 YIL

İngiltere Premire lig takımlarından Aston Villa ile anlaşan Moustafou burada 3 yıl kaldıktan sonra 2011 senesinde Almanya’ya dönerek 3 lig takımı Saarbrücken takımına taranfer oldu.

Aradan geçen süre içinde bu takımdan da ayrılan Moustafou Salifou, Alman beşinci ligi sayılan Bayernliga Rosenheim takımına transfer olmus ve 2 sezon boyunca burada Futbol hayatını sürdürmüştü.

Ttransferi gerçeklestiren Türkspor As Başkanı Anıl Çil yaptığı açıklamada, "Halen oynadığımız Landesliga bize dar geliyor, gayemiz Bayernliga'da top oynamak. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz" diyerek böyle bir tranferin ekonomik olarak güçlü bir çok takıma bile nasip olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!